sezona požara nikako da prestane

Požari na Pelješcu i Korčuli stavljeni pod kontrolu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Dežurne službe dobile su u srijedu rano poslijepodne u razmaku od samo dvije minute dojavu o požarima koji su izbili na poluotoku Pelješcu i otoku Korčul

9.9.2015. u 17:53/ Hina

Požari na Pelješcu i Korčuli stavljeni su pod kontrolu, nema više otvorenoga plamena, a vatrogasci će dežurati cijelu noć, rekao je u srijedu predvečer vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

''Na Pelješcu je izgorjelo oko šest hektara površine, na Korčuli 15 hektara. Požari se više ne šire, nema otvorenoga plamena, a tijekom noći radit ćemo na sanaciji požarišta'', rekao je Simović.

Dežurne službe dobile su u srijedu rano poslijepodne u razmaku od samo dvije minute dojavu o požarima koji su izbili na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli. Gorjelo je kod mjesta Prižba u općini Blato na otoku Korčuli, te u mjestu Dingač na poluotoku Pelješcu.

Na terenu su bile sve raspoložive vatrogasne snage, kao i dva kanadera, izjavio je Simović te istaknuo kako tijekom rujna još uvijek postoji velika opasnost od požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Općina poznata po šamanu i halucinogenoj buniki, sada je prvak u cijepljenju. Saborsko na 61% zbog obiteljske doktorice, pripadnice Hare Krišne

Više s weba