ZABRANA GOLOTINJE NA HVARU

Pozovite komade, napravite tulum na ulici, kaznit će vas isto kao i onog nesretnika u sunčanim naočalama koji...

10.7.2017. u 22:12/ Zoran Šprajc

Iako od njih itekako dobro žive stanovnicima Hvara, kao i nekidan Novalje na Pagu, dosta je mladih razuzdanih turista koji u njihovom gradu nemilosrdno partijaju i remete miran život tamnošnjeg življa

Novoizabrani gradonačelnik partijanerima koji rade probleme, a uvjeren je da se radi o manjini, objavio je rat pa su tako na ulaz u grad postavljene table s kaznama za neprimjereno ponašanje. U prinicipu nema tu ništa sporno, nek si svako organizira turizam kako misli da je najbolje, ali  table sa zabranama su pomalo zbunjujuće.

Naime, Hvarom je evo zabranjeno šetat se u kupaćim gaćama i dvodijelnom bade kostimu, to je kažnjivo sa fantastičnih 600 eura. Ali tabla ne kaže kolika je kazna za dame u jednodijelnom  badiću ili za jednodijelni možda uopće nema kazne.

Oštro je kažnjivo i to sa 500 eura ako dame dolje imaju hlačice ali im je gore i dalje ostao grudnjak ili gornji dio kupaćeg. Ali opet ostaje nejasno koliko je kažnjivo ako dame dolje imaju sve, a gore nemaju ništa. Ili toples na Hvaru možda uopće nije kažnjiv.

Zanimljive su i oznake za pijenje i jedenje na gradskim površinama. Po jednoj zabranjeno je piti alkohol i to se kažnjava sa 700 eura pa makar bili skroz pristojno obučeni i još pri tome imali sunčane naočale. I to je jedina zabrana na kojoj glavni lik nosi sunčane naočale, pa bi netko mogao shvatiti da je problem u naočalama.   Kakogod redarstvo za ćudoređe će ga kazniti sa 700 eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo zbunjuje iduća zabrana na kojoj su nacrtana dama koja jede pizzu i dečko koji leži i pije. Kazna je također 700 eura, pa zapravo redarstvo poručuje da ako već pijete ne pijete sami, pozovite komade, servirajte pizzu, napravite tulum na ulici, kaznit će vas isto kao i onog nesretnika u sunčanim naočalama koji cuga sam.      

Image
Foto:
Image

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba