odgovoran suradnik

Predsjednica posjetila hrvatske vojnike u Afganistanu: 'Saveznici iznimno cijene naš doprinos'

Image

Predsjednica u Afganistanu

Foto: Ured predsjednice

Četvrti hrvatski kontingent u misiji Odlučna potpora broji 103 pripadnice i pripadnika OSRH

20.5.2016. u 17:41/ Hina

Povodom dvadeset i pete obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske, predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Josip Buljević posjetili su u petak pripadnike 4. hrvatskog kontingenta (HRV CON) u misiji Odlučna potpora u Afganistanu, priopćio je Ured predsjednice.

"Ovaj posjet pripadnicima 4. hrvatskog kontingenta u misiji Odlučna potpora događa se uoči dvadeset i pete obljetnice Oružanih snaga i to je jedan od povoda za susret s hrvatskim vojnicima koji ovdje u Afganistanu daju svoj doprinos u borbi protiv terorizma. Ova misija nastavak je operacije ISAF-a. O budućnosti misije Odlučna potpora vodit ćemo i ovdje u Afganistanu razgovore s našim saveznicima i predstavnicima koalicije", kazala je predsjednica.

Pripadnici 4. hrvatskog kontingenta upoznali su predsjednicu i ministra sa zadaćama koje obavljaju u misiji.

Buljević je istaknuo da je RH ponosna jer je hrvatski vojnik u misiji prepoznat kao odgovoran i pouzdan saveznik. "Hrvatski doprinos misiji cijenjen je i od saveznika, ali i od Afganistanaca, u što smo se mogli uvjeriti tijekom sastanaka s dužnosnicima u TAAC-Northu. Ovaj posjet predstavlja početak obilježavanja dvadeset i pet godina naših Oružanih snaga. Došli smo našim pripadnicima pružiti potporu u obavljanju njihovih zadaća", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti hrvatski kontingent u misiji Odlučna potpora broji 103 pripadnice i pripadnika OSRH, a u njegovom sastavu nalazi se i 22 pripadnika oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Težište njihovog djelovanja je savjetovanje pripadnika afganistanske vojske i policije. U TAAC-u-North u kojem se nalazi glavnina 4. HRV CON-a djeluju pripadnici devetnaest nacija.

Image

Predsjednica u Afganistanu

Foto: Ured predsjednice
Image

Predsjednica u Afganistanu

Ured predsjednice

FOTO: Ured predsjednice 

Upravo se čita

Image
PRATITE NA RTL-U

Danas u 19! Paket sa životinjskim očima stigao ambasadi Ukrajine! U posjetu baki i djedu Gvardiola!

U Mazar-e-Sharifu predsjednicu Grabar-Kitarović i ministra Buljevića dočekali su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mate Ostović, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadir Krešimir Tuškan i brigadir Mato Matanović, zapovjednik 4. HRV CON-a.

Predsjednica Grabar-Kitarović i ministar Buljević susreli su se sa zapovjednikom Zapovjedništva za savjetovanje i potporu Sjever (TAAC-North) njemačkim brigadnim generalom Hartmutom Renkom, koji ih je upoznao s radom i situacijom u području odgovornosti, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba