luka oršulić

Predsjednik Udruge lađara Neretve za RTL: 'Nekad su lađe u ovom kanalu spajale, danas to čine mostovi...'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/RTL Danas

Oni će sutra odraditi revijalno spajanje Brijeste i Komarne!

25.7.2022. u 20:45/ Andrea Žarak

A što kažu neretvanski lađari? Oni će sutra odraditi revijalno spajanje Brijeste i Komarne. Na koji način?

"Krenut ćemo iz Komarne put Brijeste, iz Brijeste se vraćamo opet u Komarnu", objašnjava Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara Neretve. U konvoju će biti 14 lađa, a predvodit će ih Knez Domagoj.

"To je jedno simbolično spajanje dvije obale Pelješkog kanala. Nekad su te lađe u ovome kanalu gospodarile, spajale… U današnje vrijeme to rade mostovi. Pogledajte ga, zar nije lijep, kao feniks iz mora se digao", kazuje Oršulić.

I njemu je kao Neretvaninu drago što se uzdigao ovaj most. "Dapače, mislim da bi to trebalo biti na ponos ne samo nama Neretvanima, već i cijeloj Hrvatskoj. Dapače, Pelješčanima posebno", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na most su čekali dugo. "Danas sam čuo podatak da se na ovo čekalo 304 godine. Ne znam točno, ali negdje sam čuo. Dugo smo čekali, ali smo dočekali", prepričava.

A koliko će dugo oni veslati? "Nije to maraton, maraton je jedan jedini, nema ga dva, već jedan. To će biti jedno revijalno veslanje, onako lagano, i tu će lađe pokazati svu svoju raskoš i na moru, makar je ona više za rijeke", objašnjava Oršulić.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

DANAS OD 19 SATI! Otkrivamo! Pacijenti u problemima - ostaju bez pomagala

Kaže da će sutra biti i malih iznenađenja, a kakvih - morat ćete čekati sutra!

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba