nije joj prvi posao u politici

Premijer dobio i sedmu savjetnicu. Za plaću od 8000 kuna radit će kći poznatog producenta

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nešto veću plaću od nje imaju troje drugih savjetnika

27.9.2022. u 16:51/ RTL Vijesti

Premijerova savjetnica za pitanja Holokausta, suzbijanje antisemitizma i odnose sa židovskim zajednicama, doznaje Jutarnji list, postala je Sara Lustig, kći pokojnog producenta Branka Lustiga.

Sedma je to po redu posebna savjetnica premijera koja će za svoj posao biti plaćena 8000 kuna neto, a više od nje, 9000 kuna mjesečno ostvaruju Ivana Vukov za unapređenje javnih politika, Robert Kopal za nacionalnu sigurnost te Damir Krstičević za poslove obrane.

S druge strane, ima premijer i savjetnike koji posao obavljaju bez naknade, a to su Zvonimir Savić, za ekonomska pitanja, Zvonko Kusić za društvena pitanja te Mate Granić za vanjsku politiku.

Image
7. kolovoza 1995.

Plenkovićev savjetnik prvi potvrdio da su hrvatski MIG-ovi gađali srpsku kolonu: 'Bili su legitimna meta'

Image
7. kolovoza 1995.

Plenkovićev savjetnik prvi potvrdio da su hrvatski MIG-ovi gađali srpsku kolonu: 'Bili su legitimna meta'

Inače, Lustig je konzultantica i pravnica, školovana u New Yorku i Londonu, a ranije je već savjetovala visokopozicionirane političare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo četiri godine radila je kao savjetnica u kabinetu tadašnje ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić pa 2015. postaje savjetnica šefu kabineta tadašnje predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, a potom 2016. prelazi u Ured vijeća za nacionalnu sigurnost.

U listopadu prošle godine ponovno se vraća u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kao posebna savjetnica ministra Gordana Grlića Radmana za pitanja Holokausta, te je imenovana zamjenicom šefa hrvatske delegacije u IHRA-i, Međunarodnom savezu za sjećanje na Holokaust.

Upravo se čita

Image
UPALITE ZABAVU

Vaši omiljeni likovi i glumci preselili su na novu i atraktivniju PLAY platformu! Kliknite 'play' i istražite novosti

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prosvjednici ispunjavaju izjave da je traženje covid potvrde neustavno

Više s weba