U 72. GODINI

Preminuo je novinar Marinko Čulić

Image
Foto: Shutterstock

Čulić se novinarstvom počeo baviti nakon diplome na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti 1977. godine. Pisao je za 'Večernji list', tjednik 'Danas' i 'Nedjeljnu Dalmaciju', da bi 1993.godine s dijelom novinara otišao u tjednik Feral Tribune. Nakon gašenja Ferala, bio je u Novom listu, a zatim prelazi u Novosti

31.1.2023. u 16:46/ Hina

Marinko Čulić, jedan od najistaknutijih i najčitanijih novinara posljednjih desetljeća, umro je u 72. godini života, priopćilo je u utorak Hrvatsko novinarsko društvo.

Čulić se novinarstvom počeo baviti nakon diplome na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti 1977. godine.

Pisao je za "Večernji list”, tjednik "Danas” i "Nedjeljnu Dalmaciju", da bi 1993.godine s dijelom novinara otišao u tjednik Feral Tribune, gdje nastavlja s beskompromisnom kritikom Franje Tuđmana i HDZ-a.

Nakon gašenja Ferala 2008.godine, kratko je vrijeme proveo u Novom listu, a godinu dana poslije prelazi u Novosti, gdje godinama piše kolumnu istog naziva kao u Feralu, "Aritmetika politike".

"Čulić je godinama svojim lucidnim i analitičkim komentarima anticipirao našu političku i društvenu stvarnost, koja se neprestano nalazi u močvarnom okruženju iz kojeg se izlaz, i ako se nazire, nikada ne događa", ističe HND.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je nagrada HND-a "Otokar Keršovani" za životno djelo. Posljednja u nizu je nagrada Srpskog nacionalnog vijeća "Svetozar Pribićević" za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa.

Čulić je autor dviju knjiga: "Tuđman – anatomija neprosvijećenog apsolutizma" i "Tuđman – i poslije Tuđmana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
promenada po rivi

Sunčano nedjeljno popodne Splićane je izmamilo van. Pogledajte šušur na splitskoj rivi

Više s weba