Napeto u HDZ-u

Pretendenti za pozicije u HDZ-u obilaze teren, Milijan Brkić završio u bolnici zbog gripe i upale pluća

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zbog toga narednih dana neće moći sudjelovati u kampanji

3.3.2020. u 8:27/ Vijesti.hr

Aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković prihvatio je sučeljavanje sa svojim protukandidatom Mirom Kovačem.

Potvrdili su to Plenkovićevu stožeru za Jutarnji list nakon što ga je Kovač u svojoj objavi na Facebooku pozvao da se tijekom kampanje sučele.

"Danas je prvi dan službene kampanje za izbore u našoj stranci. Vrijeme je za sučeljavanje o sadašnjosti i budućnosti HDZ-a. Pozivam svoga kolegu protukandidata da bude odvažan. Neka predloži vrijeme i mjesto. Ako neće on, ja ću", napisao je Kovač, a iz Plenkovićeva stožera odgovorili su kako je on već i u prijašnjim kampanjama pokazao da mu nije problem ići na debate.

"Plenković je bio u debatama u dvije kampanje za europske izbore 2013. i 2014., među ostalim i s Nevenom Mimicom kao nositelj liste, te za parlamentarne izbore 2016. sa Zoranom Milanovićem u dvije debate, i tako će biti i na ovim izborima", poručili su iz dodajući kako će se o tome gdje će i kada biti sučeljavanje još dogovoriti te da će njihov stožer o tome na vrijeme izvijestiti.

Prvog dana službene kampanje Plenkovićev tim Odvažno za Hrvatsku boravio je u Istarskoj županiji, a s članovima stranke družili su se u Puli i Umagu. Plenković je u Puli komentirao unutarstranačke izbore te je zatražio od Kovača da se ispriča svim članovima stranke jer smatra da ih je uvrijedio time što im je poručio da bi mogli izgubiti posao i da se boje glasati drugačije.

Plenkovićev protukandidat Miro Kovač i njegova Opcija za promjene boravili su u Šibenskoj županiji, a susrete s članovima imali su u Šibeniku, Drnišu i Kninu. Ekipa Opcije za promjene tijekom vikenda bila je u posjetu Splitskoj županiji, no s njima na terenu zadnjih dana nije bilo kandidata za potpredsjednika Milijana Brkića. Kako doznaje Jutarnji list, on je ovih dana zbog visoke temperature završio u bolnici, a kako su potvrdili u njegovu krugu, dobio je gripu i upalu pluća. Zbog toga narednih dana neće moći sudjelovati u kampanji.

Više s weba

Pročitajte još

Image
dan grada zagreba

Pogledajte procesiju Majke Božje od Kamenitih vrata. Znate li njezinu legendu?

Više s weba