MUP poziva na oprez!

Prevare na internetu sve češće: Vrebaju žrtve na WhatsApp-u i šalju im linkove na lažne trgovine!

Image
Foto: MUP

U sklopu 'phishing' kampanje koju provodi MUP policija upozorava građane na česte internetske prijevare, a dali su i upute kako se od njih zaštititi

6.12.2021. u 16:55/ RTL Vijesti

U priopćenju o sve češćim internetskim prijevarama MUP je upozorio građane da počinitelji takvih prijevara prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te o CVV broju kartice, kojim kasnije provode  neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Navedeni napadi su učestali, a policija je o njima više puta upozoravala građane. U sklopu kampanje ponovo se upozoravaju građani na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. 

"Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Pozivamo vas na dodatan oprez, a ako se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište", poručili su iz policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više informacija o tome kako se zaštiti od internetskih prijevara posjetite stranice MUP-a o internet prijevarama.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba