OGLAS

NEKE STRADALE

Prevrnuo se kamion pun svinja kod Donjeg Miholjca, neke se razbježale! Jesu li zaražene?

Image
Foto: ICV.hr

Lokalni mediji navode da se radi o stoci s registrirane farme te da su sve životinje provjerene i čipirane, a vozač je u nesreći prošao bez težih ozljeda

22.9.2023. u 14:11/ Danas.hr

Kamion pun svinja prevrnuo se jutros u Podravskoj Moslavini nedaleko od Donjeg Miholjca, javlja Večernji list. Sve se dogodilo u zavoju kad se prevrnuo kamion koji je oko 150 svinja vozio u klaonicu u Čakovec.

Navodno su sve svinje bile zdrave, odnosno veterinarski inspektor nije utvrdio da su zaražene svinjskom kugom. Kamion je najvjerojatnije zakačio bankinu i prevrnuo se.


Dio svinja je stradao, a neke su izašle iz prikolice i razbježale se.

"U blizini je napuštena kuća pa moguće da su tamo negdje u travi. Vozilo još nije podignuto, još ima stoke u prikolici, upravo ju se evakuira u drugi kamion. Svinje imaju popratnu dokumentaciju, ne bi trebalo bojazni da su zaražene, tu je i veterinarski inspektor", poručio je načelnik Općine Podravska Moslavina, Dominik Cerić za Večernji.

Image
Foto: ICV.hr
Image
ICV.hr
Image
Foto: ICV.hr
Image
ICV.hr
Image
Foto: ICV.hr
Image
ICV.hr

Lokalni portal ICV.hr navodi da se radi o stoci s registrirane farme, te da su sve životinje provjerene i čipirane, a vozač je u nesreći prošao bez težih ozljeda.

Inače, u Slavoniji je zadnjih mjeseci napeto zbog afričke svinjske kuge koja hara županijama. Od kraja lipnja i pojave te bolesti eutanazirano je više od 17.000 svinja, a s likvidacijom se nastavlja.

Stočari su očajni te prozivaju struku i smatraju da je zakazala. Tvrde da se eutanazija i dezinfekcija ne radi prema pravilima, dok su iz Veterinarske komore sve to demantirali.


POGLEDAJTE VIDEO: Nakon šokantnih prizora, nova eutanazija u Andrijaševcima! 'Stao sam i rekao - prvo mene, onda možete svinje poubijati'

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKRENO PRIJATELJSTVO

Petar Šegedin skoro se rasplakao zbog svog cimera iz 'Superstara'


Više s weba