152 pozitivna učenika

Primorsko-goranska županija ide u lockdown na dva tjedna! 'Ovo su jako stroge mjere, ali i jedini način'; Evo što se sve zatvara

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Istaknuo je da Primorsko-goranska mogla biti uzor drugim županijama po pitanju cijepljenja.

9.4.2021. u 11:41/ RTL Vijesti

Primorsko-goranska županija uvodi lockdown, a na snagu stupa u ponedjeljak, 12. travnja i trajat će sve do 26. travnja. 

''Donijete su strože mjere za Primorsko-goransku županiju, zabrana svih javnih događanja i okupljanja, obustava rada trgovina odjeće i obuće. Rad od 6 do 19 sati, s maksimalno 10 kupaca u trgovini na sto kvadrata.

Obustavlja se i rad kasina, automat-klubova, kao i zabrana posjeta u domovima za starije i nemoćne. Ovo su jako stroge mjere, ali to je jedini način da zaustavimo širenje epidemije'', rekao je šef stožera civilne zaštite Mladen Šćulac na današnjoj konferenciji za medije. 

Isporuka hrane vršit će se uz protuepidemijske mjere, ili ispred objekta preuzimanjem ili iz ugostiteljskog objekta vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjuju se posjete u domovima za starije i nemoćne, dok škole prelaze na nastavu po modelu C, osim onih kojima je osnivač Grad Rijeka i koje će od prvog do četvrtog razreda imati nastavu po modelu A.

Od zabrane rada kafića i restorana izuzeti su ugostiteljski objekti u hotelima i kampovima, koji mogu raditi za svoje goste u unutarnjim i vanjskim prostorima.

Upravo se čita

Image
na ulici u zagrebu

Na ulici pretukao mladića jer je šetao u hrvatskom dresu Marka Livaje

Preporuka je da poslodavci gdje je god to moguće organiziraju smjenski rad i rad od kuće.

"Ovo su jako stroge mjere i jako slične onima iz prošle godine, ali smatramo da je to jedini način da smanjimo širenje epidemije", izjavio je Šćulac te dodao da mjere vrijede od 12. do 26. travnja, ali one za škole će vrijediti do 16. travnja. Vrtići se neće zatvarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporuka je i da policija, civilna zaštita i inspektori Državnog inspektorata pojačano nadziru provođenje mjera.

Image
idu u lockdown

Ova županija zatvara sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i trgovine koje ne prodaju ono što je neophodno

Image
idu u lockdown

Ova županija zatvara sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i trgovine koje ne prodaju ono što je neophodno

7000 tisuća građana bit će cijepljeno u tjedan dana 

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović obavijestio je javnost o stanju u županiji.

"Danas imamo 382 novozaražena i 3206 aktivnih slučajeva. Udio pozitivnih je 32% i to su konstantno visoke brojke zadnjih tjedana", rekao je i dodao kako je to bio okidač za stroge mjere. Naglasio je kako se planira nastaviti i s masovnim cijepljenjem građana.

"To se vidi i na dnevnom punktu, imali smo dvije akcije zadnja dva dana i nastavljamo i u subotu, a cijepi se i na poznatim punktovima Domova zdravlja. Samo prošli tjedan smo cijepili oko 7000 građana", rekao je i dodao da s time mogu biti zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

152 pozitivna učenika i 9 nastavnika

Glavni epidemiolog Dobrica Rončević otkrio je da županija ima 152 pozitivna učenika i 28 pozitivnih studenata te devet pozitivnih nastavnika. U samoizolaciji su 633 učenika i 28 studenata te 28 nastavnika.

"Kada bi se krenulo u nastavu uživo imali bismo 27 razreda u samoizolaciji", rekao je Rončević pa dodao da je situacija u Domovina za starije povoljna.

Istaknuo je da Primorsko-goranska mogla biti uzor drugim županijama po pitanju cijepljenja. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
OŠTRA KRITIKA

Sinčić uputio poruku HDZ-u te opleo o Tolušiću: 'Ja sam te prijavio, odveden si k'o zadnja budala u zatvor'

Više s weba