Nikola Grmoja na Facebooku

'Priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja. Hoće li Plenković i njih demantirati?'

Image

U posljednjem tjednu zastupanja Sabor je, sada već treći put pokušao opozvati ministra zdravstva Vilija Beroša, a na iznenađenje okupljenih, Mostovac Nikola Grmoja glasao je protiv opoziva, iako je on jedan od najglasnijih protivnika istoga. "Kolega Grmoja znam da ste pogriješili , je l' opet HDZ kriv", upitao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Na to je Grmoja pojasnio da je pomiješao kratice za glasovanje.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dragan Kovačević, koji je USKOK-ov osumnjičenik, izjavio je da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. godine sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije - što je Plenković kasnije opovrgnuo

6.10.2022. u 23:31/ Hina

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je u četvrtak na priopćenje INA-e u vezi s navodima izrečenim na današnjoj sjednici Antikorupcijskog vijeća, ocijenivši da je ono "veća bomba" od svjedočenja bivšeg šefa JANAF-a jer u njemu "tvrde da je Vlada podržala gašenje rafinerije".

“Večerašnje priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja jer u priopćenju tvrde da je Vlada, kao suvlasnik INA-e podržala gašenje rafinerije i preusmjeravanje nafte prema Mađarskoj”, objavio je na Facebooku Grmoja, koji je predsjednik Antikorupcijskog vijeća.

Upitao je hoće li premijer Andrej Plenković sutra demantirati i INA-u, kao što je danas demantirao navode bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića koje je izrekao tijekom saslušanja na Antikorupcijskom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević, koji je ujedno i USKOK-ov osumnjičenik, danas je izjavio da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Plenković kasnije opovrgnuo. 

"Tu je sve jasno - niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum, niti sam ja naredio - a takve nebuloze smo gledali neki dan u medijima - da se zatvara sisačka rafinerija", rekao je u četvrtak premijer u izjavi novinarima u Pragu. Dodao je i da su "poslovne odluke o tome hoće li sisačka rafinerija raditi ili ne, ili se transformirati, odluke Ine kao kompanije".

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

INA je u večerašnjem priopćenju, na što u svojoj objavi upozorava Grmoja, istaknula, među ostalim, da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. 

"Zbog teza koje se u javnosti provlače posljednjih dana, željeli bismo naglasiti da je zaustavljanje prerade u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. Naime, rafinerija u Sisku je bila neprofitabilna godinama, a s obzirom na današnja kretanja zajedno s riječkom rafinerijom stvarala bi gubitak veći od 1,5 milijardi kuna godišnje", navodi se u njihovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVI HRVATSKO-ROMSKI RJEČNIK

Ima osam padeža: Kažu da romski jezik ne poznaje riječ 'mržnja', a hrvatski jezik 'ulovio se' za riječ 'lova'

Više s weba