josipovićeva stranka optimista

'Pristojne stranke, lijeve stranke ne koaliraju ni s velikim, ni s malim crnokošuljašima'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Čelnik stranke Naprijed Hrvatska! - progresivni savez Ivo Josipović kazao je kako pristojne stranke, lijeve stranke ne koaliraju ni s velikim, ni s malim crnokošuljašima aludirajući na nedavnu izjavu Zorana Milanoviča iz koje se moglo iščitati kako je SDP spreman na koaliciju s HDSSB-om

31.10.2015. u 14:17/ Hina

Pristojne stranke, lijeve stranke ne koaliraju s crnokošuljašima, izjavio je čelnik stranke Naprijed Hrvatska! - progresivni savez Ivo Josipović u subotu na glavnom zagrebačkom trgu, gdje se družio s građanima u sklopu predizbornih aktivnosti.

"Danas se razgovara o tome tko će s kim biti u koaliciji, a neki čelnici govore o velikim i malim crnokošuljašima. Pristojne stranke, lijeve stranke ne koaliraju ni s velikim, ni s malim crnokošuljašima", rekao je Josipović novinarima osvrnuvši se time na jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u Splitu.

Milanović je, naime, na novinarsko pitanje hoće li koalirati s Glavaševim crnokošuljašima odgovorio kako je najveći crnokošuljaš u Hrvatskoj predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i 'njegova sljedba', a da su on i njegovi suradnici, koalicijska lista i ostali, 'jamstvo da Hrvatska neće biti crnokošuljaška'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je zajedno sa stranačkim aktivistima na Trgu bana Jelačića dijelio letke i prigodne poklone biračima o kojima, kako je rekao u razgovoru s novinarima, ovisi broj mandata koji će njegova lista osvojiti na parlamentarnim izborima.

"Što više mandata, to bolje, 6,  8, 10, 15, ovisi o građanima", odgovorio je na novinarsko pitanje kakva su mu izborna očekivanja, a na primjedbu da je vrlo optimističan odvraća: "Naravno, mi smo stranka optimizma".

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Image
Borna Filic/PIXSELL

(Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Josipović kaže da njegova stranka nudi borbu protiv korupcije i 'istinske reforme', a ističe i 'iskrenost stranke', navodeći kako je kao bivši predsjednik mogao uzeti predsjedničku mirovnu i ured na teret države no to nije učinio već se vratio na fakultet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Program nam se temelji na brojnim važnim reformama, a najvažnije je da želimo demokratsku, decentraliziranu, uspješnu Hrvatsku", rekao je Josipović.

Posebno se fokusira na mlade koji su danas najobrazovaniji, ali i najnezaposleniji.

"Razmišljamo o njima, razmišljamo od digitalnoj revoluciji u kojoj Hrvatska kaska, a digitalna revolucija su nove proizvodnje, nova radna mjesta", naglašava uz poruku da će njegova stranka pokazati kako se može promijeniti Hrvatsku.

Najavio je da će stranka u skladu s propisima predati preliminarne podatke o utrošenim sredstvima u kampanji, a cijeli budžet za kamapanju kretat će se do 400 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića odvijaju predizborne aktivnosti nekolicine stranaka,  te su se jedni do drugih nalazili štandovi raznih stranaka i koalicija. 

Budući da su uz štand koalicije Naprijed Hrvatska na čelu s SDP-om bili ministri Orsat Miljenić i Boris Lalovac te predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, Josipović se srdačno pozdravio sa svojim bivšim stranačkim kolegama kojima je dao i letke svoje stranke.

Više s weba

Pročitajte još

Image
bivša predsjednica

Kolinda oduševila fotografijom iz Međugorja. Prisjetili smo se njezinih izdanja zadnjih 15 godina - od narodne nošnje do maskirne kape

Više s weba