KANTE, KRPE, UPOZORENJE

Procurio krov u Klinici za tumore, pacijenti tvrde nije prvi put, a iz bolnice obećavaju sanaciju dogodine

21.9.2022. u 20:45/ Leona Šiljeg

S Klinikom za tumore je ovo situacija već neko vrijeme, ovog puta procurio je krov

Nakon nevremena - šokantni prizori na zagrebačkoj Klinici za tumore. Na hodnicima kante koje skupljaju vodu, a zbog curenja krova skupi uređaj za zračenje nije radio pet dana. Iz bolnice snimanje nisu dopustili, ali uvjeravaju da nitko od pacijenata nije zakinut. Pacijenti pak upozoravaju - nije ovo prvi put, traje godinama.

Kante, krpe i upozorenje. Procurio je krov u Klinici za tumore. Oko utičnica i na zidovima plijesan. Posljedice su ovo nevremena, ali pacijenti kažu nije prvi put. Ivana Kalogjera je i sama pacijentica - u Kliniku ide na terapije.

''Uvijek mi je fascinantno kad padne kiša kako prokišnjava hodnik, kad idete po hodniku koji spaja stari i novi dio zgrade. Tamo su uvijek kante i lokve vode. Ne znam tko je radio tu zgradu, ali mislim da je veliki problem s krovištem'', rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same.

Zbog curenja je došlo i do nestanka struje, pa onda i problema s napajanjem linearnog akceleratora - skupog uređaja za zračenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
loše stanje

Klinika za tumore ima najstariji CT u državi, odavno je trebao biti rashodovan

Image
loše stanje

Klinika za tumore ima najstariji CT u državi, odavno je trebao biti rashodovan

''Onda vam je procedura takva da ga ne možete vi samo upaliti, nego pošto je to vrlo sofisticirana oprema, serviser ga moraju pustiti u pogon. Mi imamo tamo i drugi linearan akcelerator i taj dio je bio raspodijeljena, tako da neće biti gubitaka ili oštećenja zdravlja naših pacijenata'', rekao je Davor Vagić, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

Uređaj nije radio pet dana, sada opet radi.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

''S Klinikom za tumore je ovo situacija već neko vrijeme. S obzirom na starost uređaja u sustavu to nije čudno. Često su pacijenti izloženi tome da se strojevi kvare i da se njihovo liječenje zapravo odgađa, posebno kad je riječ o radioterapijskom liječenju'', kazao je Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu.

Sve to prijavljuju pacijentice godinama. U kampanji "Nisi sama ideš s nama" plaćeno je više od 20 000 vožnji na kemoterapiju i to za 615 žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moram reći da kroz ove četiri i pol godine gotovo da nije bilo žene koja je odradila u cijelosti zračenje, uvijek se ono odgađalo ili zbog kvara aparata ili zbog servisa'', izjavila je Kalogjera.

Iz Udruge upozoravaju aparati se kvare i u drugim bolnicama, ali se na terapiju jako dugo čeka.

''Mi smo svjesni da je naša stara zgrada Klinike za tumore nije u najboljem stanju dok je nova zgrada od 7000 kvadrata, ovo stara zgrada je prijavljena na potres i nadamo se da ćemo u jedno skoro vrijeme dobiti dozvolu i ići prema tome da se provede rekonstrukcija starog dijela Klinike za tumore'', rekao je Vagić.

Ovakvi prizori iz Klinike gdje se liječe onkološki pacijenti trebali bi biti prošlost. Iz bolnice obećanje da će u idućoj godini sve biti sanirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba