jasno i glasno

Prodanović: 'Odgoda ročišta za Todorića iznenadila njegove hrvatske odvjetnike'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Očito engleski sudovi nisu impresionirani samom činjenicom da netko nešto traži, nego se to treba i potrkijepiti i ostavili su si dosta vremena da razmotre taj predmet'

8.11.2017. u 12:32/ Hina

Čedo Prodanović, odvjetnik Ivice Todorića kojega je u utorak navečer britanski sud pustio na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti i mjere opreza, izjavio je da je odluka o šestomjesečnoj odgodi ročišta za izručenjem, "donekle iznenadila" i Todorićev hrvatski odvjetnički tim.

"Očito engleski sudovi nisu impresionirani samom činjenicom da netko nešto traži, nego se to treba i potrkijepiti i ostavili su si dosta vremena da razmotre taj predmet i da donesu odluku nakon što se utvrde određene činjenice, a ne samo određenim pukim automatizmom", kazao je Prodanović za radio Yammat FM.

Dodao je i da Todorićeve hrvatske odvjetnike sada "čeka određeni angažman". "Neke stvari tamo se mogu riješiti samo uz činjenice koje se dešavaju ovdje u Hrvatskoj. Prema tome, na određeni način ćemo i mi ovdje morati suportirati engleske odvjetnike, ali o tom potom", dodao je Prodanović.

Pozivajući se na neimenovani izvor televizija N1 objavila je da je britanski tužitelj Benjamin Seifert koji je zastupao hrvatski zahtjev za izručenjem zatražio od suda da se Todorić zadrži u zatvoru zbog opasnosti od bijega. Branitelji su, s druge strane, tvrdili da nema opasnosti od bijega jer se Todorić dobrovoljno pojavio na policiji i sudu je poznata je njegova adresa u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su odbacili i moguću opasnosti od utjecaja na svjedoke, jer je hrvatski sud odbio zahtjev državnog odvjetništva da se Todorićeve suosumnjičenike pritvori upravo zbog te opasnosti.

Uz 100.000 funti jamčevine Todorić mora nositi elektronski uređaj za praćenje na nozi, mora boraviti isključivo na adresi na kojoj je prijavljen u Londonu, a tri puta tjedno mora se javiti u policijsku postaju.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba