divna priča iz Istre

Profesor u mirovini skoro oslijepio, a onda su bivši učenici za njega skupili 150.000 kn

Image
Foto: Manuel Angelini/Istra24.hr

Prima terapiju skupim injekcijama i čini se da pomaže jer mu se vid na jedno oko vraća. Kaže: 'Da nije bilo te djece oslijepio bih'

9.11.2022. u 9:51/ Danas.hr

Tomislav Mamić predavao je povijest u Tehničkoj školi u Puli, a iako je 74-godišnjak već deset godina u mirovini, u stalnom je kontaktu sa svojim bivšim učenicima koji su sada pokazali veliko srce.

Kako donosi portal istra24hr, njegovi bivši učenici otvorili su humanitarni račun u banci kako bi mu omogućili terapiju injekcijama da mu spase oči u privatnoj klinici jer ovu terapiju ne pokriva HZZO, a svaka injekcija košta 5700 kuna

Bivši učenici i kolege do sad su već uplatili 150.000 kuna.

Image
Foto: Manuel Angelini/Istra24.hr
Image
Manuel Angelini/Istra24.hr

"Nikad u životu nisam imao nikakvu zaštitu. Otac mi je poginuo u Njemačkoj na gradilištu kad sam imao 13 godina i ja sam sigurno dvadeset godina nakon toga svaku noć sanjao da nije istina da je on umro. Sad sam prvi put u životu bogat, a istovremeno mi je neugodno. Sram me jer nisam navikao da mi netko daje. Ali opet, da nije bilo te djece – ja bih ostao slijep", rekao je za portal Mamić koji dodaje da je učenicima bio i "ćaća i mater i prijatelj i svadljivac, pa i zločest prema kolegama i roditeljima kad je trebalo pomagati djeci".

Do nedavno nije skoro ništa vidio, ali čini se da terapija daje rezultate jer mu se vid na desno oko vraća.

Pokazalo se kako ova skupa terapija daje rezultate. Do nedavno nije gotovo ništa vidio. Na lijevo oko više uopće ne vidi, dok mu se na desno oko vid polako vraća.

Image
Foto: Manuel Angelini/Istra24.hr
Image
Manuel Angelini/Istra24.hr

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠTO S PACIJENTIMA?

Jedini uređaj za magnetsku rezonancu u Klinici za tumore pokvaren. Oglasio se ravnatelj

Više s weba