Apsolutni rekord Rijeke

Prognozirana je obilna kiša, ali su predviđanja premašena za čak tri puta! Do jutra je oboren riječki rekord!...

29.9.2022. u 19:23/ Damjana Ćurkov Majaroš

'U Rijeci je sinoć u jednom satu palo čak 93 litara kiše, a u svega nekoliko sati gotovo 200 litara. Odvodni sustav nije mogao progutati svu tu vodu'

Koliko je točno kiše palo u Rijeci i jesu li oboreni rekordi, detalje je u emisiji Danas iznijela RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš. Prognoze su doista najavljivale obilnu kišu, ali baš ovolikih razmjera...

"Da, prognozirana je velika kiša, ali pala je ekstremna, teško predvidljiva, prognoze su premašene za dva pa čak i tri puta", kazala je meteorologinja i navela da je u samo 10 minuta palo 22,3 litara kiše po metru četvornom.

Image
užas

Velika tragedija u Rijeci: U vodenoj bujici preminuo muškarac, pronašli ga ispod automobila

Image
užas

Velika tragedija u Rijeci: U vodenoj bujici preminuo muškarac, pronašli ga ispod automobila

"To je kao da na svaki metar četvorni izlijete desetak kanti vode u sat vremena", ilustrirala je.

"Na sreću tim intenzitetom nije padalo cijelo vrijeme, ali se ipak nakupilo previše za grad i krenule su bujične poplave", objašnjavala je kako su se u Rijeci razvijale stvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više je elemenata zbog kojih dolazi do njih – svakako je najvažnija količina kiše, ali i vrijeme unutar kojeg padne. Tako je sinoć u jednom satu palo čak 93 litre, a u svega nekoliko sati gotovo 200 litara. Odvodni sustav nije mogao progutati svu tu vodu i ulice su doslovno pretvorene u rijeke".

"Do jutra je oboren apsolutni riječki rekord, palo je čak 287,5 litara. Tako je ovaj riječki potop po količini kiše u 24 sata među najvećima u povijesti mjerenja. Rekord ipak i dalje drži Zadar sa 352,2 litara po četvornom metru", kazala je.

Upravo se čita

Image
'HEROJ UKRAJINE'

Zelenski odlikovao pilota: Oborio dvije rakete i pet dronova pa napravio fotografiju za cijeli život

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pričali smo s bivšim senatorom Rickom Santorumom o tome što zamjera Trumpu i što radi u Hrvatskoj

Više s weba