REZULTATI ANKETE

Prosvjetari odbili Vladu: Ne pristaju na neisplatu obećane povišice, božićnice i regresa

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

95,35% članova sindikata odbacilo je, a 4,50% podržalo Vladin prijedlog o suspenziji ugovorenih povišica

13.5.2020. u 13:19/ Vijesti.hr

Sindikat Preporod objavio je rezultate ankete provedene u školama. Oni su svoje članove pitali podržavaju li vladin prijedlog da im se ne isplate povišice, božićnice, regres i nagrade.

"Na izjašnjavanju, provedenom u 388  osnovnih i srednjih škola, 11. i 12. svibnja,  95,35% članova sindikata odbacilo je, a 4,50% podržalo Vladin prijedlog o suspenziji ugovorenih povišica osnovice plaće u 2020. godini te odricanju od regresa, božićnice i jubilarne nagrade.

Riječ je o prvom izjašnjavanju članstva koje se istovremeno provodilo kako među radnicima koji rade od doma, provodeći nastavu na daljinu,  tako i radnicima čije je radno mjesto u školi. Zanemariv je broj, svega 0,15%  onih koji se o prijedlogu nisu željeli izjasniti.

Rezultati provedenog izjašnjavanja obvezuju predstavnika Sindikata Preporod da na sastanku predstavnika Vlade i sindikata javnih službi, najavljenom za početak idućeg tjedna, odbije prijedlog Dodatka II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama", stoji u priopćenju sindikata Preporod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba