'o mjerama ćemo kasnije'

Prva sjednica Vlade nakon godišnjeg prošla je bez plana za pomoć građanima i poduzetnicima...

18.8.2022. u 19:36/ Ana Mlinarić

I dok je početkom tjedna premijer rekao da su na godišnjem pa će o mjerama kasnije - sada je sam sebe ispravio. Uporno je ponavljao da na godišnjem zapravo nisu ni bili

Za premijera i ministre povratak na posao nakon trotjednog odmora, na kojem, premijer se predomislio - zapravo nisu ni bili.

"Za one koji misle da smo bili na godišnjemu i da smo zaboravili na sve obaveze poručujem da to naravno nije točno. Kad bi pročitao što smo sve napravili u to vrijeme godišnjeg odmora to bi oduzelo previše minuta", rekao je premijer na sjednici.

Ipak nije se našlo vremena za novi paket mjera za suzbijanje inflacije i rasta cijene struje i plina. U Vladi ga još bruse.

Na građane se već odnose mjere iz travnja - ograničene su im cijene plina i struje, no to ne vrijedi za poduzetnike kojima su računi za struju od svibnja tri puta veći. U sličnim problemima i lokalne jedinice. Sami su kriv kaže ministar iako uvjerava - traži rješenje i za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pravo lice inflacije

Može li prosječna hrvatska obitelj preživjeti samo s plaćom dok cijene i dalje divljaju?

Image
pravo lice inflacije

Može li prosječna hrvatska obitelj preživjeti samo s plaćom dok cijene i dalje divljaju?

"Dio povećanja cijena su prelili na građane i da su se nekim svojim postupcima doveli do toga da su potpisali ugovore na više cijene", rekao je Filipović.

O mjerama će pregovarati. Za stol želi Udruga poduzetnika. Žele da im cijena struje bude bliža onoj koju plaćaju građani - u suprotnom prijete štrajkom.

Upravo se čita

Image
MAJSTORSKA PARTIJA

Livaković napravio genijalnu stvar za HNL: Uspjelo mu je nešto što nije nikom prije njega

Struja na tržištu košta 10 puta više, ograniči li se i za poduzetnike, bit će to još veći udar za HEP.

"Postoji mogućnost da idemo na krajnjeg korisnika ili da idemo na HEP", kaže ministar Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi uvjeravaju - neće biti problema ni u opskrbi - bar ne s plinom. Ulaže se 180 milijuna eura, dio će financirati EU, a gradi se nova cijev plinovoda i povećava se kapacitet LNG-a na KRKU.

Skladište Okoli u koje se plin već sprema prije zime je na 69 posto popunjenost, kaže premijer. Država će poticati i solarnu energiju i ukinuti PDV.

Proračun se u krizi puni nikada bolje, a na sezoni se zaradilo dva posto više nego rekordne 2019. Ministar financija najavljuje i povišice.

Prvi paket iz travnja državu košta gotovo pet milijardi kuna. Novca ima, pitanje je hoće li ga biti dovoljno za sve i hoće li pomoć na kraju u prave ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Branitelji napali Glavaševića, Matić žestoko uzvratio riječima!

Više s weba