sramotno ophođenje s turistima

Psovao talijanske turiste i silom ih istjerao iz marine: sud mu odredio kaznu od - 187 kuna

5.4.2018. u 19:07/ Nikolina Radić

Ružne slike sa Silbe obišle su prošlo ljeto Hrvatsku, Italiju, ali i šire. Talijanske jedriličare koji obiteljski ljetuju u Hrvatskoj zadnjih 20 godina isprepadao je koncesionar za naplatu privezišta koji ih je na silu htio maknuti

Incident prilikom pokušaja naplate privezivanja prošlo ljeto na Silbi talijanski su jedriličari snimili i kao sramotu ophođenja s turistima u Hrvatskoj obzbanili putem društvenih mreža.

Tvrdili su da su na mjestu gdje je privezivanje besplatno, pa ih je koncesionar za naplatu pokušao na silu odvući odatle. Sud u Zadru mu nije dao za pravo i odrezao mu je kaznu od 187 i pol kuna!

"Zadovoljan sam sam presudom. Ništa nisam kriv. Niti sam ja te ljude napao niti sam išta napravio, ja sam njima samo odvukao njihovo plovilo razumijete da spriječim moguće nastalu štetu", rekao je Marko Matulina, Silba.

Sud je za olakotne okolnosti uzeo činjenicu da se okrivljenik ispričao zbog psovanja i da je sezonski radnik slabijeg imovinskog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito se vodio činjenicama da nije bilo nikakvih fizičkih obračuna nego se se radilo o verbalnom prekršaju i shodno tome je donio minimalnu kaznu što nije neuobičajeno u tim predmetima", tvrdi Frane Grbić, odvjetnik iz Zadra.

Inače je kod ovakvih prekršaja kazna u rasponu - kako se još uvijek obračunava - u rasponu od 50 do 350 bivših njemačkih maraka

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

Presudom Prekršajnog suda u Zadru sankcionirano je narušavanje javnog reda i mira. Ali koliko košta narušavanje imidža neke turističke destinacije?

Za takve štete postoje građanske parnice, ali ružne slike dugo ostaju u sjećanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
stan ili dom?

Uoči nove akademske godine RTL istražuje: Poskupljuju li i studentski domovi?

Više s weba