gradonačelnik ili komunalni redar?

Puljak rastjerao glasne turiste s ulica, građani podijeljeni. 'I on se u sve miša di ne bi triba'

29.7.2022. u 21:00/ Dragana Eterović

Direktorica hotela kaže kako ponekad imaju problem jer turisti na njihove stolove dolaze nakon zatvaranja, sa svojim pićem

Ujutro gradonačelnik - uvečer komunalni redar. Ako je vjerovati snimkama, gradonačelnik Splita vodi dvostruki život. I dok je Ivica Puljak danas potvrdio većinu u gradskom vijeću sa SDP-om večer prije je šetajući gradom prekinuo zabavu mladih Potrugalaca

Cijela Marmontova odjekivala je pjesmom, kada je uličnim sviračima iz Portugala prišao splitski gradonačelnik. Prekinuo je svirku, a oni mu uzvratili zvižducima.

A sam Puljak objasnio je da glazbenici nisu imali dozvole. Ometali su uličnog svirača, koji je svirao po gradskim propisima.

"Nastavak te priče je bio takav da je sve prošlo u konstruktivnom tonu. Oni su bili vrlo korektni i simpatični. I na kraju smo se slikali zajedno, zapravo su oni tražili da se slikamo. Ja sam ih uputio kako mogu dobiti dozvole i mislim da je to čak jedna zanimljiva epizdoda. Ja svaki put kad vidim da nešto nije u redu ja moram reagirati", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok neki misle da to ipak nije posao za gradončelnika, drugi kažu reda treba biti.

Direktorica hotela Nevena Čikeš govori: "Bez dozvola jednostavno došlo bi do bezvlađa i trebamo urediti situaciju na ulicama, jer i mi ovdje imamo konkretno problema da čim zvanično zatvorimo restoran imamo ljude koji nadivljaka ulaze, piju piće koje su kupili po trafikama".

Upravo se čita

Image
ZA ZAPOSLENE

Povećavaju se materijalna prava za pojedine roditelje? Evo za koliko i na koga se to odnosi

Iako im je dosta nereda po gradu, građani su podijeljeni oko Puljkove reakcije.

Jedni misle da to nije njegov posao. "I on se u sve miša di ne bi triba", govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče za takve stvari ako nisu imali dozvolu, s potpunim pravom. Jer ne znate vi jeste li stali kome ispod prozora, a oni se gore diže u 4 ili 5 sati ujutro", smatraju drugi.

"Mislim da ih je čak lipo vidjeti na pojednim lokacijama u Splitu, a sad je li imaju dozvole ili ne trebale bi nadležne instituacije znati. Meni nisu neugodni za vidjeti, baš ih volim sresti na putu", ističu treći.

Pjesma je u svakom slučaju utihnula, a portugalski glazbenici i turisti mogu za uspomenu pričati kako ih je utišao upravo splitski gradonačelnik.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dok dioničari i inozemni analitirači ne vjeruju da će Lex Agrokor pomoći, Toni Ramljak najavljuje svježi novac i plaće

Više s weba