SPLITSKI GRADONAČELNIK

Puljak: Uređenje Žnjana počinje na jesen: 'Imamo naznake da će se pokušati opstruirati cijeli projekt'

Image

Istaknuo je da je Žnjan jedan od najvažnijih projekata u gradu Splitu, dodavši da plaža već 25 godina stoji u takvom stanju, pa je došlo vrijeme da se uredi i postane jedna od najljepših u ovom dijelu Europe

14.3.2023. u 11:07/ Hina

Radovi na uređenju splitske plaže Žnjan započet će na jesen, a u travnju će se raspisati natječaj za izvođača radova, osnovni model financiranja je kredit Europske investicijske banke, a dio iz bespovratnih sredstava EU, rekao je u utorak gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Istaknuo je da je Žnjan jedan od najvažnijih projekata u gradu Splitu, dodavši da plaža već 25 godina stoji u takvom stanju, pa je došlo vrijeme da se uredi i postane jedna od najljepših u ovom dijelu Europe.

Ukupna vrijednost radova je 35 milijuna eura.

Osnovni model financiranja je kredit Europske investicijske banke koji će poslužiti i za ostale projekte grada kao što je izgradnja vrtića, škola, garaža i ostaloga što je važno za infrastrukturu, rekao je Puljak.

Image
NAKON GODINA ČEKANJA

Žnjan bi se napokon trebao urediti: Koliko dugo će Splićani biti bez omiljene plaže?

Image
NAKON GODINA ČEKANJA

Žnjan bi se napokon trebao urediti: Koliko dugo će Splićani biti bez omiljene plaže?

To bi, kaže, bio prvi takav kredit kojega bi jedan grad u Hrvatskoj podigao, a pomoću takvih kredita su se razvili i mnogi europski gradovi, te se odvija po ubrzanoj proceduri.

Jedan dio projekta će se financirati bespovratnim sredstvima EU.

Dokumentacija za nabavu ide po planu, kao i dozvole, a u travnju bi trebao biti raspisan natječaj za izvođača radova, naveo je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nas dovodi do samog početka radova iako imamo naznake da će se pokušati opstruirati cijeli projekt ili besmislenim žalbama odugovlačiti; ali čak i da sve bude kako treba radovi bi mogli početi u srpnju. Preokupacija nam je bila da izgubimo što manje ljeta da se građani mogu kupati na ovoj plaži, pa je najbolje radove započeti nakon ljeta", ustvrdio je Puljak.

Odgovarajući na novinarska pitanja splitski gradonačelnik je rekao kako bi se kredit trebao zaključiti u lipnju, da za projekt planiraju 40 posto bespovratnih sredstava, dok će ostatak namaknuti kreditom.

Izjavio je da će s resornim ministarstvom provjeriti je li moguće da ugostitelji sa Žnjana rade i ove sezone, a ako to bude moguće gradska tvrtka Žnjan će raspisati natječaj po kojem će ugostitelji do svog mjesta moći doći licitacijom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
najslavnije svjetske šape

Upoznajte Orcu! Najljepšeg psa na svijetu i najuspješnijeg u Hrvatskoj: 'Njezina je narav nevjerojatna'

Više s weba