'ima i hrvata'

Pupovac o policajcu koji se javio u vojsku Srbije: 'Morao bi znati da je u koliziji...'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski suverenisti zatražili su sazivanje sjednice saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost. Smatraju kako država mora znati koji službenici imaju dvostruko državljanstvo

30.1.2023. u 9:15/ Danas.hr

Predsjednik Samostalne srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac komentirao je slučaj hrvatskog policajca koji je dobio poziv za vojsku Srbije, na isti se javio, a kako o tome nije obavijestio nadređene, udaljen je iz službe.

"Ima i Hrvata koji žive u Srbiji s dvostrukim državljanstvom, srpskim i hrvatskim", govori Pupovac za Novi list.

"Nužno je da dvije države razgovaraju kako bi se definiralo primarno i sekundarno državljanstvo, na osnovu kojeg se stječe vojna obveza, što to onda uključuje i pozive ovakve vrste, a na osnovu kojeg ne", tvrdi potom pa dodaje da se pripadnik hrvatske policije, vojske ili zaposlenik negdje drugdje u državnoj upravi, koji posjeduje dvostruko državljanstvo, sasvim sigurno ne bi trebao naći u ovakvoj situaciji.

Image
Badnjak u Sl. Brodu

Vojniku, koji je volejem nokautirao Djeda Mraza, produljen istražni zatvor. MORH nam otkrio detalje

Image
Badnjak u Sl. Brodu

Vojniku, koji je volejem nokautirao Djeda Mraza, produljen istražni zatvor. MORH nam otkrio detalje

"Onaj tko se sada ipak nađe, kao što je taj mladi policajac, morao bi znati da je u koliziji s državom u kojoj živi i da to predstavlja problem. Nažalost, taj mladić nije to znao ili je zanemario, možda se nije niti s nekim posavjetovao i ušao je tako u zonu rizika", zaključuje.

Inače, zbog sumnje da je bar još 15 službenika s područja policijskih uprava osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske primilo isti poziv, Hrvatski suverenisti zatražili su sazivanje sjednice saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost. Smatraju kako država mora znati koji službenici imaju dvostruko državljanstvo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
5,5 PO RICHTERU

Prije 3 godine svijet su obišle slike razorenog grada i lica straha. Zagreb je još spavao kad ga je pogodio potres

Više s weba