Nepoželjan sadržaj

Radnice Borova ogorčene: zbog 'lajka' na Facebooku prijeti im otkaz?!

Image

Tvornica Borovo

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Pet je radnica dobilo otkaz nakon što su lajkale objavu u kojoj radnica proziva predsjednika uprave i poziva predsjednicu da spasi tvornicu

13.7.2017. u 20:55/ Vijesti.hr

19 radnica Borova dobilo je opomenu pred otkaz, a njih pet, iz trgovina diljem Hrvatske nije produžen ugovor, javlja 24 sata.

Razlog je navodno za potražiti u tome što su na Facebooku "lajkale" objavu otvorenog pisma predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović koje je napisala djelatnica Borova Tiz Vukovara. Objava datira još iz ožujka, kada je radnica prozvala predsjednika uprave i kazala da ni njemu ni upravi nije stalo do tvrtke ili radnika, te je pozvala predsjednicu da spasi tvrtku. U to doba naime, radnici Borova nisu primili dvije plaće.

PROČITAJTE VIŠE:

>> Goran Marić rješenje problema u Borovu vidi u dokapitalizaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hoće li se spasiti Borovo? Vladi stigle već dvije ponude

Mnogi su radnici ovo pismo komentirali ili lajkali, a nekoliko ih je to stajalo posla. 26-godišnja Antonija Aračić kazala je da je otkaz dobila mailom, bez ikakvog objašnjenja, a da su drugi koji su lajkali pismo, a zaposleni su za stalno, dobili opomene

Upravo se čita

Image
suradnici na bijelom

Antwerpen hit luka za kokain: Belgija kao da i jest bila na njemu, a Hrvatska na normabelu

Iz uprave Borova kazali su da prihvaćaju konstruktivnu kritiku, no ne toleriraju vrijeđanje, te da su utvrdili da je "niz radnika javno objavio ili podržao tekstove uvredljiva sadržaja, koji pozivaju na udruživanje radi protjerivanja uprave, nadzornog odbora i dijela radnika Društva, pozivaju na diskriminaciju s osnova mjesta prebivališta, kao i niz neistinih optužbi".

Dodali su i da su postupili u skladu sa Zakonom da se suzdrže od takvih tekstova, no da niti jedan radnik Borova nije dobio otkaz zbog označavanja i komentiranja navedenih tekstova, već da su im ugovori o radu prestali 30.lipnja, prenosi 24sata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba