OŠTRO O SVEMU

Raspudić za Danas: 'Kod Plenkovića primjećujem neku vrstu infantilne regresije. Hoće li uskoro leći na leđa i...

thumbnail
30.1.2021. u 20:00/ Ilija Radić

Što se tiče Peović pitam se je li mi to dobivamo novu Milanku Opačić, je li to rađanje prvog Plenkovićevog žetona

Upravo je MOST predložio ukidanje obvezne članarine za HGK, a od idućeg tjedna isto će tražiti i za Hrvatsku obrtničku komoru. Sa zastupnikom iz njihova Kluba, Ninom Raspudićem o svemu tome je razgovarao Ilija Radić.

Mislite li pomoći Banovini?

Ja primjećujem kod premijera Plenkovića neku vrstu infantilne regresije, najprije upire prstom u vas novinare, a sada kucka. Ne znam što je sljedeće hoće li leći na leđa i lupati nogama jer je nezadovoljan time što mu se svi u saboru ne divimo, on ne vidi da uloga oporbe nije da drži kvorum i ne laska i povlađuje, nego da preispituje neke stvari i kritizira, ali da nudi konkretne prijedloge i bolja rješenja.

Sramotna je ta izjava oko Banovine, samo ću spomenuti da je našoj zastpupnici rekao da mi samo kritiziramo, a ništa ne radimo. To je takva laž, i to samo tri dana nakon što smo predstavili kompletne smjernice obnove Banovine s čitavim nizom stručnjaka. Napravili smo više nego Vlada.

Isto tako na punktovima smo davali hranu građanima prije Pletera, a da ne govorim da Zvonimir Troskot dva tjedna spava u Nebojanu i živi u vatrogasnom domu i 'šljaka' s ljudima. Bulj je poslao šleper iz Sinja, Miletić s Riječanima danima je na krovovima. 
On danas nama govori da okrećemo leđa Banovini, a on je taj koji interes Hrvatske i Banovine stavlja sa strane pred interesima svojih uhljeba.

No je li se to moglo izbjeći da se izglasao Zakon o obnovi?
Naravno da može,  mi spremni već u ponedjeljak. Taj dan u Saboru dogodio presedan održana je saborska rasprava o prijedlogu o ukidanju obveznih doprinosa HGK-u koja trajala do sitnih noćnih sati. Svi uvjeti su bili zadovoljeni da ona ide u glasanje i stavljena je u petak i onda čujemo da ona nije ni trebala biti na glasovanju. Ali što dogodilo - oni su po tom pitanju izgubili većinu, jer četiri njihova zastupnika bila su za naš prijedlog. 

Ali očigledno ni oporba nije ujedinjena, Peović isto kaže da nije ujedinjena?

Potpuno je neprimjereno sat vremena prije glasanja skinuti točku s dnevnog reda jer tako odgovara vladajućima. A što se tiče Peović pitam se je li mi to dobivamo novu Milanku Opačić, je li to rađanje prvog Plenkovićevog žetona, ako ona misli da je dobro da se država upliće u ekonomiju, ja mislim suprotno.

I premijer i Grbin su rekli da je degutantno iskorištavati stanje Tuđmana, tko to zapravo iskorištava?

Nitko ne iskorištava. raspala se većina na tom pitanju, a kada su to shvatili onda su izašli sa spinom da je to degutantno, ja sam već taj dan rekao da je to na razini Vučića i moralnog paratiziranja. Tuđman je jedan od najuglednijih zastupnika,  pristojan gospodin i svi u saboru složni i želimo mu što brži oporavak i povratak u sabor, nije problem u Tuđmanu nego u četiri zastupnika većine. 

Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
BITKA MAME LAVICE

VIDEO Hrabra Mileva stigla je kući nakon operacije koja joj je spasila život: 'Molila sam se i vjerovala'

Više s weba