kampanja iz zatvora

Ratni zločinac nositelj svih lista HDSSB-a

Image

Glavaš Glavaš

Na nedjeljnoj sjednici Glavni odbor HDSSB-a jednoglasno je prihvaćeno da nositelj svih lista te stranke bude ratni zločinac Branimir Glavaš.

23.10.2011. u 16:40/ S.K./Hina

Nositelj izbornih lista HDSSB-a na parlamentarnim izborima u IV. i V. izbornoj jedinici bit će pravoomočno osuđeni Branimir Glavaš.

Predsjednik HDSSB-a, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić kazao je da je na Predsjedništvu stranke jednoglasno odlučeno da nositelj lista bude 'hrvatski general i junak Domovinskog rata Branimir Glavaš', koji se trenutno nalazi u Mostaru gdje služi zatvorsku kaznu za počinjene zločine u Osijeku 1991. i 1992. godine

Sjednica Glavnog odbora HDSSB-a uglavnom se svodila na isticanje Glavaševa junaštva, koji je, prema njihovim riječima, osuđen zbog neslaganja s politikom Ive Sanadera i HDZ-a.

"Prije šest godina, kada je osnovan HDSSB počeo je progon njegova utemeljitelja generala B. Glavaša, ali i drugih dužnosnika i simpatizera HDSSB-a", rekao je Šišljagić.

Također je ustvrdio da se 'aktualna vlast koristila svim sredstvima da onemogući pa čak i zabrani rad HDSSB-a, ali im to nije uspjelo o čemu govore i rezultati na posljednjim lokalnim izborima'.

"U strahu su velike oči pa HDZ u suradnji s ministarstvima vanjskih i unutarnjih poslova kalkulira s izdavanjem putovnice B. Glavašu i to upravo pred izbore", zaključio je predsjednik stranke te dodao kako je Glavaš 24. kolovoza predao zahtjev, a rok za izdavanje je 30 dana ili se u tom roku mora odgovoriti ako postoje neke prepreke za izdavanjem osobnih dokumenata.

Zamjenik predsjednika HDSSB-a, osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je istaknuo Glavaševe zasluge u Domovinskom ratu ne samo za Slavoniju i Baranju, već za cijelu Hrvatsku, rekao je da to znaju i građani koji će dati svoj glas stranci koja će Slavoniju i Baranju učiniti najrazvijenijom hrvatskom regijom, jer za to imamo sve uvjete.

Više s weba

Pročitajte još

Image
vidite li sličnosti?

Prisjetite se kako je za Zagreb 'delao' Milan Bandić: Čistio je, sadio, kuhao, korov čupao...

Više s weba