VELIKA TUGA

Ravnateljica škole u Glini nakon tragedije u Biogradu: 'U susretu s majkom i ocem, tuga se ne može opisati riječima'

Image
Foto: Nikola Cutk/PIXSELL

Ravnateljica srednje škole u Glini oglasila se nakon tragičnog događaja u Biogradu

19.6.2022. u 9:35/ RTL Vijesti

Vijest o srednjoškolcu iz Gline koji je preminuo na izletu u Biogradu potresla je javnost. O velikoj tragediji oglasila se i ravnateljica srednje škole Marija Margušić Novosel.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Oprostite. Previše je tuge i previše je boli. Nakon pandemije i potresa, jednom sam prilikom izjavila da koja nas nesreća još može zadesiti. Nisam trebala. U radnom vijeku svakog nastavnika i ravnatelja, u povijesti svake škole, smrt djeteta ostavlja neizbrisivi trag. Pečat je to s kojim se do kraja života moraš nositi, s kojim ćeš svakog jutra otvarati vrata svojeg ureda i na koncu dana ga zatvarati, s kojim i kada jednoga dana napustiš funkciju koju trenutno obnašaš moraš nastaviti živjeti. 

Što nas čeka i kakve je posljedice smrt ostavila na njegove prijatelje i sve nas, ne znamo. Pokazat će vrijeme koje je pred nama. Već nekoliko sati nakon tragedije kontaktiran je regionalni Tim za psihološke krizne intervencije kako bismo organizirali provođenje intervencije u skladu s Protokolom. Uz pomoć struke učinit ćemo sve što je u našoj moći da spriječimo i ublažimo traumatske reakcije, djece, roditelja i nastavnika. 

Image
TUGA U GLINI

Dogradonačelnica Gline nakon tragedije u Biogradu: 'Razrednica je van sebe, sva djeca su van sebe'

Image
TUGA U GLINI

Dogradonačelnica Gline nakon tragedije u Biogradu: 'Razrednica je van sebe, sva djeca su van sebe'

Osim što mi je teško kao ravnateljica škole, s njegovom smo obitelji povezani i rodbinskim vezama. Njihovu smo djecu gledali kako odrastaju s našom djecom. U jučerašnjem susretu s majkom i ocem i ostalom obitelji, tuga se ne može opisati riječima. No, u svojoj me neizmjernoj boli ta mlada žena pogledala ravno u oči i zajecala riječima: 'Ne krivi sebe! Ne krivi nikoga od vas!'

Shvaćate li njezinu snagu? Shvaćate li dubinu njezine vjere? On više nije među nama i više nikada ništa neće biti isto, no vjerujem da će dragi Bog dati snage i obitelji i svima nama s tim se nositi i živjeti jer nastaviti živjeti moramo", poručila je Margušić Novosel.

Više s weba

Pročitajte još

Image
DVD PREGRADA

Ženi upali ključevi u šaht pa zvala vatrogasce: Naposljetku njih 20 izašlo na intervenciju

Više s weba