projekt 'Poštujmo grad'

Redari zaustavljali polugole turiste u Dubrovniku i naplaćivali im kazne. Upozorenja podignuta po cijelom gradu

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Tom prilikom su zatekli dva prekršitelja Odluke koji su bili nedolično odjeveni te su im naplaćene novčane kazne u iznosu od 1.000 kuna

21.7.2022. u 16:01/ RTL.hr

Komunalni redari Grada Dubrovnika danas su s djelatnicima policijske uprave obišli povijesnu jezgru grada Dubrovnika zbog nadzora poštivanja članka 95. Odluke o komunalnom redu na području Grada Dubrovnika kojim se u povijesnoj jezgri Grada između ostalog zabranjuje hodanje u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće.

Tom prilikom su zatekli dva prekršitelja Odluke koji su bili nedolično odjeveni te su im naplaćene novčane kazne u iznosu od 1.000 kuna, a Grad Dubrovnik nastavlja provođenje Odluke o komunalnom redu kontinuiranim nadzorom.

Podsjetimo, u okviru projekta Poštujmo Grad, gradska uprava postavila je informativne strate na svim ulazima u povijesnu jezgru koje sadržavaju piktograme i višejezična upozorenja o nedoličnom ponašanju. S ciljem prevencije, u suradnji s Turističkom zajednicom izrađeni su letci kojima će se posjetitelje dodatno informirati o navedenim pravilima kako bi izbjegli novčane kazne.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba