Pitali smo vas

REZULTATI ANKETE Vi ste odlučili: Ovo je bio najgori saziv Sabora u povijesti!

Image
Foto: PIXSELL

Sabor je zasjedao 421 dan što je najviše dosad

20.5.2020. u 8:49/ Ines Švagelj

Dok su se vlast i oporba svađali i iznosili suprotna mišljenja o tome kakav je bio 9. saziv Sabora, mi smo pitali vas za mišljenje u našoj anketi

Sabor je zasjedao 421 dan, što je najviše dosad. Bile su 1702 točke dnevnog reda, što je također više nego u prethodnima. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kao najveće postignuće izdvojio je lex Agrokor jer je, kaže, spašeno više desetaka tisuća radnih mjesta i prehrambena industrija, a ono što će mu ostati u sjećanju je rad bez prestanka u Saboru i na drugim lokacijama zbog korone i potresa.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš rekla je da se previše puta u sazivu osjećala nelagodno i neugodno, pri čemu je spomenula "pretrčavanje" HNS-a koji je izdao svoje birače.

"Bio je ovo najgori saziv Sabora u povijesti"

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Borić rekao je da je ovo bio dinamičan i neobičan saborski sastav, s podosta neobičnih situacija - "pretrčavanja" zastupnika, nikad više klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tko ima najviše pratitelja?

Rat za Sabor počeo i na društvenim mrežama: Provjerili smo kako se političari služe Facebookom

Image
Tko ima najviše pratitelja?

Rat za Sabor počeo i na društvenim mrežama: Provjerili smo kako se političari služe Facebookom

"Pred nama su parlamentarni izbori. Nadam se da će rezultati biti takvi da ćemo brzo dobiti Vladu da se može nositi s izazovima pred nama", rekao je Jandroković nakon raspuštanja, po vama, najgoreg saziva Sabora.

Evo i detaljnih rezultata ankete. Vas 76 posto (143 glasa) reklo je - ovo je bio najgori saziv u povijesti, najmanje su radili i prebjezima najviše kršili volju birača. Prolaznu ocjenu dalo je vas 12 posto (22 glasa), dok 6 posto vas misli da su bili grozni (12 glasa) te isto je toliko dalo odličnu ocjenu.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba