sporno postupanje policije

Riječani najavili prosvjed zbog tučnjave na Platku. 'Institucijama svi trebamo biti jednaki'

Image
Foto: Riportal

Za Danas.hr pričali su odvjetnici Pavasović Visković i Prodanović koji objašnjavaju što su bile prvobitne greške cijelog slučaja, ali i što udarac nogom u glavu predstavlja

4.2.2023. u 16:35/ Danas.hr

Dok se nastavlja istraga tučnjave na Platku, riječki Možemo! i Unija Kvarnera organiziraju prosvjed na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske. Kako tvrde iz organizacije prosvjeda, 'miroljubivo okupljanje' će se održati u srijedu 8. veljače u 18 sati.

Podsjetimo, RTL je ekskluzivno objavio snimku brutalne tučnjave, a jučer je DORH priopćio da su od PU primorsko-goranske zaprimili posebno izvješće te će se provesti dodatni izvidi o cijelom slučaju.

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

"Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu. Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štititi to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost", stoji u opisu događaja na Facebooku.

"Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija. Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki", poručili su i dodali:

"Vidimo se u srijedu u 18h kod Bonavie, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao"!

Za Danas.hr pričali su odvjetnici Pavasović Visković i Prodanović koji objašnjavaju što su bile prvobitne greške cijelog slučaja, ali i što udarac nogom u glavu predstavlja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
5,5 PO RICHTERU

Prije 3 godine svijet su obišle slike razorenog grada i lica straha. Zagreb je još spavao kad ga je pogodio potres

Više s weba