NAJSLABIJE PLAĆENI

Riječki vatrogasci nisu se uspjeli izboriti za povećanje plaće. Pokreću proces mirenja, a onda i štrajk

Image

Rijeka: vatrogasci ugasili požar na obiteljskoj kući u selu Podhum

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Tražili su naime povećanje osnovice plaće s 1.875 kuna na 2.100 kuna, uz isplatu naknada za topli obrok u iznosu od 400 kuna mjesečno

21.2.2022. u 14:18/ RTL Vijesti

Iako su prošlog tjedna postigli dogovor sa zaposlenima u vrtićima, Grad Rijeka nije imao istu sreću kada je riječ o vatrogascima koji prijete štrajkom. 

Naime, povjerenik Sindikata vatrogasaca Rijeka, Goran Hibler poslao je Gospodarsko-socijalnom vijeću zahtjev za pokretanjem postupka mirenja nakon što je istekao sedmodnevni rok koji je Sindikat odredio na početku prošlog tjedna. Tražili su naime povećanje osnovice plaće s 1.875 kuna na 2.100 kuna, uz isplatu naknada za topli obrok u iznosu od 400 kuna mjesečno.

"Grad je ponudio rast osnovice od šest posto, što je upola manje od našeg zahtjeva. Kako se nismo uspjeli usuglasiti, pokrećemo postupak mirenja, a ako ni to urodi dogovorom, spremni smo na daljnje industrijske akcije, uključujući i štrajk", govori Hibler za Novi list.

Image
niske plaće

Kreću pripreme za štrajk radnika nekih tvrtki Grada. Vatrogascima u Rijeci plaća je 5600 do 6000 kn, u Zagrebu 30% veće

Image
niske plaće

Kreću pripreme za štrajk radnika nekih tvrtki Grada. Vatrogascima u Rijeci plaća je 5600 do 6000 kn, u Zagrebu 30% veće

Inače, prosječna plaća vatrogasca u JVP Rijeka s pet godina staža, iznosi između pet i pol tisuća i pet tisuća i 800 kuna, čime spadaju među slabije plaćene profesionalne vatrogasce u Hrvatskoj.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Poručili iz plive

S tržišta se povlači lijek koji olakšava disanje: Koriste ga asmatičari

Više s weba