Lokalni izbori

Riješene dileme u SDP-u: Tomislav Tomašević ide u borbu za Zagreb

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Bude li anketa pokazala da Tomaševć ima najbolje šanse pobijediti Bandića, u SDP-u su ga spremni odmah podržati

20.12.2020. u 10:26/ Hina

U SDP-u su riješene sve dileme oko izlaska na lokalne izbore u Zagrebu i sada sve ovisi o čelniku platforme Možemo! Tomislavu Tomaševiću, piše u nedjelju Jutarnji list.

Pedsjednik zagrebačke gradske organizacije SDP-a Gordan Maras odustao je od ambicije da pošto-poto bude kandidat za gradonačelnika, a ni vodstvo zagrebačke organizacije ne inzistira da SDP mora imati svoga kandidata za gradonačelnika.

Bude li anketa o političkim preferencijama Zagrepčana pokazala da Tomaševć ima najbolje šanse pobijediti Milana Bandića, u SDP-u su ga spremni odmah podržati. No ako ljevica i lijevi centar idu u izbore s jednim kandidatom, za SDP-ovce to znači i jednu listu.

Rezultati ankete koju su zajednički naručili i financirali SDP, stranke iz platforme Možemo!, GLAS, HSLS i još nekoliko nezavisnih političara, trebaju biti gotovi u ponedjeljak ili najkasnije u utorak. Oni bi trebali biti ključni za određivanje smijera u kojem će ići predizborna kampanja ali i podloga za konačni dogovor o strategiji za izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ništa od Raspudića

Most je izabrao kandidata za gradonačelnika: Zvonimir Troskot ide u borbu za Zagreb

Image
Ništa od Raspudića

Most je izabrao kandidata za gradonačelnika: Zvonimir Troskot ide u borbu za Zagreb

Iz razgovora Jutarnjeg lista s čelnicima više političkih opcija koje dogovaraju zajednički blok u rušenju Bandića proizlazi da bi svi mogli prihvatiti veliku, široku koaliciju koja bi izišla s jednom listom i Tomaševićem kao kandidatom. No problem će nastati ako rezultati ankete pokažu da bi bio bolji sinergijski učinak ako bi izašli u dva bloka.

Za platformu Možemo! to bi značilo napraviti zajedničku listu kandidata sa SDP-om, od čega Tomašević, kako se čini, prilično zazire. To je vidljivo iz svih njegovih nastupa u kojima objašnjava da ne pregovara sa SDP-om već razgovara sa svim strankama oporbe, čime se de facto distancira od SDP-a.

Upravo se čita

Image
DANAS U SABORU

Političarima stižu povišice, a ima li onih koji bi ih se odrekli na račun onih koji nemaju?

Tomašević ne bi pristao na zajedničke liste na kojima bi se kandidirao itko od SDP-ovaca koji su na bilo kakav način vezani za Holding ili Upravu Grada. Povijest SDP-ovih prebjega Bandiću ide u priog Tomaševićevom strahu od spavača u SDP-u, piše u nedjelju Jutarnji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba