ORGANIZIRALI PROSVJED

Roditelji u Čepinu izašli na ulice zbog poskupljenja vrtića: 'Cijena se povećava za više od 300 kuna'

Image

Prosvjedovali su pred dječjim vrtićem Zvončić jer njihovim mališanima raste cijena boravka i to za 50 posto. Da postoji prostor za dogovor dali su naslutiti u općini

3.9.2022. u 21:30/ Bojan Uranjek

Djeca i roditelji pred vrtićem u Čepinu. No ne u igri nego u prosvjedu zbog povećanja cijena vrtića.

"Svima nam rastu i cijene plina i struje, suočeni smo s velikom inflacijom, dakle apsolutno svemu je porasla cijena i mi se u svemu tome još moramo nositi s povećanjem cijene vrtića", kazala je Katarina Greganić Sili iz udruge "Za djecu Čepina".

A cijene su kažu porasle i 50 posto

"Nama je cijena vrtića za cjelodnevni 10 satni boravak bila 640 kuna, a nova cijena nam je 965 kuna", kazala je Greganić Sili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni roditelji kažu kako i dalje podržavaju odluku Općine da vrtić u Čepinu funkcionira samostalno, a ne pod Gradom Osijekom kao do sada , no ovakve cijene u vremenu kada se gleda svaka kuna, tvrde, previše su.

"Naravno da nam svaka kuna u današnje vrijeme znači. Nama se konkretno povećava cijena za više od 300 kuna. To je jedna rata možda za neki manji kredit", kazala je Blanka Balicki Matošević.

Upravo se čita

Image
NOGOMET NA RUBU ŽIVACA

Šimenc ne izlazi iz kuće, Vlaović luduje, a Čilić uživa: Što o nogometu kažu oni zbog kojih smo kidali živce?

Image
val poskupljenja

Nekoliko manjih gradova i Split poskupljuju vrtiće: 'Poskupljenje od 150 kuna po djetetu velika je stvar'

Image
val poskupljenja

Nekoliko manjih gradova i Split poskupljuju vrtiće: 'Poskupljenje od 150 kuna po djetetu velika je stvar'

"Ja sam trenutno nezaposlena i cijena vrtića za moje dijete je sa 640 kuna skočila na 1160 kuna. Znači to je malo previše", kazala je Mirka Dješka.

Inflacija je ogromna i životni troškovi rastu. Netko ih mora platiti, a Općina mora brinuti ne samo o vrtiću nego o ukupnom funkcioniranju, kaže načelnik Dražen Tonkovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najsretniji bi bio da je vrtić besplatan, da mi imamo toliko financijskih sredstava u proračunu Općine Čepin da vrtić bude besplatan, ali nemamo", tvrdi Tonkovac.

Ekonomska cijena vrtića je 2000 kuna i Općina roditelje sufinancira prema prihodu po članu obitelji. Oni s 900 kuna vrtić plaćaju 230, a oni od 2500 kuna 965.

"Oni koji imaju više, veća primanja oni će plaćati više. Oni koji imaju manje, oni će plaćati manje i ajmo reći da je to jedna poštena i realna odluka", kazao je Tonkovac.

Načelnik kaže da se o svakoj odluci može raspravljati, ali da prvo treba vidjeti koliko će cijene rasti jer ne sufinanciraju samo vrtić nego izdvajaju i za novorođene, obitelji s troje djece, školski pribor i prijevoz učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Otkad je zarazan?

Ministar Grlić Radman ima koronu. A u petak je putovao istim službenim avionom s Erdoganovim šefom diplomacije...

Više s weba