U 24 SATA

RTL doznaje: Inspektori ugostiteljima ispisali 41 upozorenje zbog razmaka među stolovima i drugih kršenja mje...

2.3.2021. u 19:00/ RTL Danas

Prema posljednjim podacima Stožera, u dva dana bilo je 770 nadzora što se tiče ugostiteljskih objekata, u akciji je bio 61 inspektor i izrečeno je 41 pismeno upozorenje

Inspekcije su jučer bile na terenu, a jesmo li unatoč popuštanju mjera ostali disciplinirani provjerila je Ivana Ivanda Rožić.

Prema posljednjim podacima Stožera, u dva dana bilo je 770 nadzora što se tiče ugostiteljskih objekata, u akciji je bio 61 inspektor i izrečeno je 41 pismeno upozorenje, a većina nepravilnosti otklonjena je na licu mjesta.

Image
Ipak, od glazbe ništa

Dok se već drugi dan naveliko piju kave na terasama u Zagrebu, u Dubrovniku čekaju: 'Ne smeta nam to'

Image
Ipak, od glazbe ništa

Dok se već drugi dan naveliko piju kave na terasama u Zagrebu, u Dubrovniku čekaju: 'Ne smeta nam to'

Većina se odnosila na nepravilan razmak između stolova, ali i na to što u nekim ugostiteljskim objektima nije bilo jasno naznačeno koliko posjetitelja smije biti.

''Kava se danas prodalo dosta, ali mislim da nam je u prilog dosta išlo i jako lijepo vrijeme danas, ali se na ljudima dosta vidi da im je nedostajao cijeli ovaj radni ritam i ispijanje kavica u miru na svojim stolcima'', kazala je konobarica Nina Čutura koja smatra da se stvari još uvijek nisu vratile na staro. ''I još neko vrijeme i neće, ali idemo ka dobrom smjeru ako se mene pita'', dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićena sanitarna inspektorica

Terasa je , kaže, većinom puna. ''Točno se osjeti da ljudi nakon posla dolaze u jutarnjim satima, vidi se da im je falilo to. Mi se držimo mjera, ali nisu bile nikakve inspekcije niti upozorenja'', dodala je Nina.

Što se tiče terasa, one mogu raditi do 22 sata, a glazba smije biti prisutna, ali ne smije biti jača od 50 decibela.

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Uhićena je i sanitarna inspektorica, nju se sumnjiči za dva kaznena djela: jedno je da se prilikom nadzora objekata u Zagrebu od studenog do veljače nije držala samih propisa već je ona sama koristila usluge tog ugostiteljskog objekta dok je bio lockdown, a drugo je da USKOK sumnja da je prilikom nadzora u jednoj ljekarni otkrila proizvod koji nije imao odobrenje niti dozvolu Ministarstva zdravstva da bude pušten u prodaju nakon što je ona upozorila da je kazna za taj prekršaj 60 tisuća kuna, ali isto tako je poručila da za dvije tisuće eura mita može srediti potrebne papire što je po sumnjama USKOK-a počinila pa je za nju zatražen istražni zatvor.

Iz državnog inspektorata za RTL su poručili kako je nulta stopa tolerancije za svaki oblik korupcije i kriminala i da će surađivati s državnim vlastima i dostaviti svu dokumentaciji ukoliko budu tražili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba