RTL Grupa prodaje RTL Hrvatska CME-u

Image
Foto: RTL

Luksemburg/Köln, 14. veljače 2022. – RTL Grupa danas je objavila kako je postigla sporazum s kompanijom Central European Media Enterprises (CME) o prodaji RTL-a Hrvatska. Transakcija podliježe regulatornim odobrenjima i očekuje se da će biti zatvorena u drugom tromjesečju 2022. godine.

14.2.2022. u 8:56/ RTL

Ukupna naknada koja se plaća pri zatvaranju iznosi 50 milijuna eura. Osim toga, RTL Grupa će imati koristi od tantijema na temelju dugoročnog ugovora o licenciranju žiga s CME-om. Dioničari RTL Grupe će imati koristi od novčanog prihoda u skladu s navedenom politikom dividendi. RTL Grupa bila je većinski dioničar RTL Hrvatska od njezina osnutka 2004. godine, a od srpnja 2015. u potpunom je vlasništvu tvrtke.

Elmar Heggen, COO i zamjenik predsjednika Uprave RTL Grupe, kaže: „Želimo se zahvaliti upravi i svim zaposlenicima RTL Croatia na učinku, strasti i predanosti. RTL Hrvatska je u proteklih 18 godina od prvog komercijalnog kanala u zemlji izrastao u zabavnu tvrtku s obitelji od osam TV kanala, digitalnih usluga i vlastite glazbene kuće. Novinarska ponuda RTL Hrvatska je i ostat će ključna za medijski pluralizam u zemlji.”

Elmar Heggen nastavlja: „Sa svojim jasnim regionalnim fokusom na Srednju i Istočnu Europu i svojom predanošću uređivačkoj neovisnosti i integritetu, CME je dobro opremljen za daljnji razvoj RTL-a Hrvatska. Prodaja je u skladu s našom strategijom konsolidacije i najboljom strateškom opcijom za RTL Hrvatsku, njegov predani tim i naše dioničare.”

Tri besplatna TV kanala RTL-a Hrvatska – RTL Televizija (obitelj, opći interes), RTL 2 (klasični filmovi, serije i sport) i RTL Kockica (djeca) – čine vodeću obitelj TV kanala u Hrvatskoj, koju nadopunjuju i plaćeni -TV kanali RTL Living, RTL Passion, RTL Crime i RTL Adria kao i RTL Croatia World, namjenski kanal za Hrvate koji žive u inozemstvu. Poslovna jedinica također upravlja streaming servisima Play i Play Premium, nekoliko digitalnih servisa i glazbenom etiketom RTL Music.

Za RTL Grupu, J.P. Morgan je bio transakcijski savjetnik, a Wolf Theiss kao pravni savjetnik za transakciju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
noću skriveni

Ogromni pauk uvukao se u stan na Kajzerici: 'Utjerao joj je strah u kosti'

Više s weba