predizborni duel

RTL je profesionalno odradio Duel: Evo tko je tražio prekid debate Grabar-Kitarović i Milanovića

Image
Foto: RTL

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu. Oba stožera ranije su se složila da emisija može trajati duže od 90 min

31.12.2019. u 8:15/ Vijesti.hr

Zbog medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije, RTL Televizija navodi sljedeće:

Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se "zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi". Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da "dolazi u ime stožera".

Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Što sa uništenim knjigama i kako će se koristiti kada budu besplatne

Više s weba