VRIJEDNA NAGRADA

RTL-ov Tomislav Jelinčić odnio nagradu publike na Liburnia film festivalu svojim dokumentarcem 'Starac i roda...

28.8.2020. u 20:00/ RTL.HR

Novi dokumentarni film Tomislava Jelinčića premijeru je imao na ovogodišnjem Liburnia film festivalu u Opatiji

Najbolji film prema ocjeni publike Liburnia film festivala je Starac i roda, redatelja i RTL-ova Tomislava Jelinčića.

Image
Bravo, Tomislave!

Tomislav Jelinčić snimio dokumentarni film koji će dirnuti sva srca: 'Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu'

Image
Bravo, Tomislave!

Tomislav Jelinčić snimio dokumentarni film koji će dirnuti sva srca: 'Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu'

Zadovoljstvo i sreću jer je publika prepoznala film Jelinčić nije krio, a istaknuo je da ja izuzetno ponosan na svu ekipu koja ga je stvarala, a posebnu je zahvalu uputio Stjepanu Vokiću uz posebnu posvetu najmlađem članu ekipe koji je sinoć došao na svijet - inače petom koje je rođeno tijekom stvaranja ovoga filma. ''Tako to valjda mora biti kada radimo film o rodama'', zaključio je Jelinčić.

Niz nagrada u rukama RTL-ova lica

Tomislav Jelinčić, novinar i voditelj informativnih emisija RTL Vijesti i RTL Danas uz diplomu Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu posjeduje i diplomu filmske i televizijske režije Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – smjer dokumentarni film.

Dosad je snimio sedam nagrađivanih dokumentaraca, a najnoviju nagradu - onu publike - odnio je na Liburnija Film Festivalu za svoj novi dokumentarni film 'Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu'. Riječ je o vjerojatno najpoznatijim rodama na svijetu pri čemu se o Malenoj već 26 godina brine umirovljenik Stjepan Vokić u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama je Jelinčić snimao dokumentarac o ljubavi, žrtvi, patnji i veselju, s glavnim likovima Klepetanom, Malenom i Stjepanom. Ovo je najveći projekt u kojemu je dosad sudjelovao, a kako se tijekom šestogodišnjeg snimanja uvjerio da su i diljem svijeta ljudi opčinjeni ovom pričom iz Hrvatske, Jelinčiću su se kao koproducenti pridružili i kolege iz Slovenije i Italije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OBIJEST ILI GLUPOST?

Ni lopovi više nisu što su nekada bili: 'Čemu to? Poručio bih mu da vrati taj bicikl jer služi nam za jednu sasvim lijepu svrhu'

Više s weba