OGLAS

Izborna prognoza

RTL-ovi izborni analitičari složni: 'Kiša, a ne kampanja odlučit će o konačnom ishodu'

Image
Foto: Goran Stanzl/Davorin Visnjic/PIXSELL

Sve ovisi o izlaznosti birača, složni su analitičari

20.12.2019. u 19:43/ Vijesti.hr

Izborna kampanja za predsjednički izbore ušla je u posljednje sate, a RTL-ovi izborni analitičari Žarko Puhovski i Nino Raspudić smatraju kako će na ishod izbora veći utjecaj imati vremenska prognoza od kampanje.

"Ono što je jedino originalno jest to što je kampanja aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bila katastrofalna, a ona po anketama ne gubi, već i dalje dobro stoji. Zoran Milanović je pokušavao  karakterorm igrati gore-dolje, no nije ništa učinio. Škoro je na početku imao odličnih 15-ak dana i onda se iz meni nepoznatih razloga zaustavio, pogotovo u sučeljavanju", rekao je Puhovski u RTL-u Danas.


I dok neki smatraju da bi Milanoviću glasove mogli otkinuti "mali" kandidati poput Darija Juričana i Katarine Peović, Raspudić upozarava da će bitnije biti - vrijeme.

"Ne bih precjenjivao njihovu ulogu, nisu to veliki postotci. Ovisit će o izlaznosti, puno više o konačnom ishodu može odlučiti kiša", kaže Raspudić, a Puhovski dodaje:

"Prije svega na rezultat Škore jer Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović imaju neku svoju vojsku. Škoro ima skupine ljudi koje nisu organizirane i pitanje je hoće li oni izaći u tom trenutku. SDP-ovci i HDZ-ovci moraju."

Što se prognoza tiče, Puhovski je uvjeren da je određena prednost na strani Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović.

"Ovisit će o izlasnosti, zasad imaju prednost Grabar-Kitarović i Milanović, ali ni Škoro nije bez šansi", prognozirao je pak Raspudić.


Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
još ne znaju što se dogodilo

Tomašević o urušenom Jakuševcu: 'Sanirat ćemo ga do kraja godine. Utvrdit ćemo što se dogodilo da se ne ponovi'


Više s weba