UŽIVAJU U ŽIVOTU

RTL je posjetio obitelj koja ima 11 djece, a jedno se rodilo u autu! Otac: 'Ja sam bio babica...'

Image
Foto: RTL

Kad takva obitelj još živi u planinskom dijelu Hrvatske u koji se može doći jedino preko bosansko-hercegovačkog teritorija, sve je i puno kompliciranije

17.1.2021. u 8:00/ Nikolina Radić

Odgajati 11-ero djece uvijek je bilo teško, a kad takva obitelj živi u planinskom dijelu Hrvatske u koji se može doći jedino preko bosansko-hercegovačkog teritorija, sve je i puno kompliciranije. 

Obitelj povratnika uzgaja stoku, a djeca se školuju u Donjem Srbu, Gračacu i Korenici. Putovanja lošim cestama njihova su svakodnevica, ali ne žale se. Uživaju u velikoj obitelji u kojoj se uvijek imaju s kim igrati.

Upoznali se u izbjeglištvu

Izišli smo iz Hrvatske preko prijelaznog mjesta Kruškovača-Bosanski Osredci, vozili se teritorijem BiH makadamskim putem, ponovno na prijelazu Begluci-Đilasi ušli u Hrvatsku, a sve da bi došli do jedine obitelji koja je prošle godine u Zadarskoj županiji dobila 11. dijete.

Biljana, rodom iz Tovarnika, i Radislav su se upoznali u izbjeglištvu u Srbiji i odlučili vratiti na njegovu djedovinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvih četvero sam rodila u Srbiji, dok smo tamo živjeli, a troje sam rodila u Gospiću i troje u Kninu i jedno u autu, putem do bolnice", kazala je Biljana Đilas. 

"Ja sam bio babica. Kako ne bi znao? Gledao sam na televiziji", dodao je Radislav Đilas. 

Upravo se čita

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Djeca iz Klaićeve trebaju vašu pomoć: Omogućite im sigurniji i kvalitetniji boravak u bolnici

Cijelu priču pogledajte u prilogu Nikoline Radić:

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba