MIRNO OKUPLJANJE?

RTL s vozačem nabrijanog vozila kojeg je policija oduzela zbog sumnje na ilegalne utrke: 'Došli smo tamo, nis...

3.2.2022. u 20:40/ Borko Brunović

Govori da su kulturno bili parkirani i pričali te kako je onda došao policajac i tražio dozvole

Tjedan dana nakon velike policijske akcije, vozači brzih dorađenih automobila okupili su se na krovu jednog trgovačkog centra kako bi poručili da nisu kriminalci ni opasnost na cesti. 

Poručuju da vole brze automobile, sportsku vožnju, miris benzina i oktana, ali da nisu kriminalci. Među njima bio je i Mario Duspara koji je prošlog vikenda ostao bez svog automobila. 

Kaže da ne zna zašto mu je vozilo oduzeto. Govori da su kulturno bili parkirani i pričali te kako je onda došao policajac i tražio dozvole. "Došlo je pet policajaca iz Interventne, putem do stanice gdje su radili izvanredni tehnički pratili su nas kao najveće kriminalce. Došli smo tamo nisu nas pitali apsolutno ništa ni smiju li uopće pregledati išta. Srušili su nas za sve", govoru Duspara koji pojašnjava kako je dobio kaznu za neispravnost vozila.

Image
kršenje mjera i ostalog

FOTO Dolijali zagrebački 'Brzi i žestoki'. Policija upala na ilegalnu utrku, oduzela jedno vozilo, a vozači dobili kazne do 5000 kuna

Image
kršenje mjera i ostalog

FOTO Dolijali zagrebački 'Brzi i žestoki'. Policija upala na ilegalnu utrku, oduzela jedno vozilo, a vozači dobili kazne do 5000 kuna

"Da vozilo nije tehnički ispravno, da nisam imao prvu pomoć koja je tvornički stavljena u suvozački sic, i ostao sam bez tablica, dobio sam kazne", tvrdi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnog je mišljenja i Ivan Medved, predsjednik Udruge ljubitelja automobila. Upitan o ilegalnim utrkama kaže da ne zna što bi rekao. "Mi se ne utrkujemo, okupimo se ovako, dijelimo iskustva i savjete". 

Ipak, ima i onih koji krše zakon, a takvima Medved poručuje da za sigurnost sebe samih i svih drugih, kaže, paze šta rade u prometu. 

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

Više s weba

Pročitajte još

Image

Veliki požar zahvatio Kinu

Više s weba