vanjska politika

Ruski mediji oduševljeni su Milanovićem: Citiraju njegove izjave u vezi Ukrajine na RTL-u

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Milanovićeve izjave dolaze u trenucima napetosti na granici između Rusije i Ukrajine

1.2.2022. u 15:19/ RTL Vijesti


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ponovo čini se osvaja Ruse svojim izjavama o Ukrajini. Naime kao prva vijest na naslovnici poputinski orijentiranog portala Russia Today bio je Milanovićev intervju na RTL-u.

Dok Ukrajina već dugo ima ambicije da se pridruži Europskoj uniji, neodgovorni dužnosnici u Bruxellesu s prezirom se odnose prema Kijevu, tvrdi hrvatski predsjednik Zoran Milanović, dok u međuvremenu rastu napetosti na ukrajinskoj granici s Rusijom, kako prenosi RT.

Kako navodi RT, hrvatski predsjednik je, gostujući na RTL-u, iznio svoje mišljenje o odnosima Ukrajine sa 27-članim europskim blokom. Prema Milanovićevim riječima, Kijev je "u groznom statusu prema EU, koja se neodgovorno odnosi prema Ukrajini. Od EU nisu dobili ništa, a obećane su im milijarde i milijarde".

Image
lažni bagremov med

Razotkrio lažni med na tržnici, a vlasnici OPG-a kaže nisu bili baš susretljivi: 'Rekli su što ja njih imam pitati'

Image
lažni bagremov med

Razotkrio lažni med na tržnici, a vlasnici OPG-a kaže nisu bili baš susretljivi: 'Rekli su što ja njih imam pitati'

''Ja protiv Ukrajine nema ništa, ali Ukrajina nije članica NATO-a. Mrcvare ju europski birokrati oni isti koji su mrcvarili druge države i prodaju im maglu obećavaju im određeni status. Zemlja je, prema nalazima EU, u vrlo lošem stanju. Nekada su bili razvijeni, sada imaju per capita na razini Kosova. Je li to uspjeh europske politike?'', rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićeve izjave dolaze u trenucima napetosti na granici između Rusije i Ukrajine, dok zapadni čelnici posljednjih mjeseci optužuju Moskvu za vojno jačanje duž granice uoči invazije, navodi Russia Today.

Ruski portal podsjeća kako je Milanović još ranije prošlog tjedna izjavio da će Zagreb povući svoje vojnike iz kontingenata NATO-a stacioniranih u toj regiji ako situacija preraste u sukob punog razmjera, navodeći da "mi s tim nećemo imati ništa i nemamo ništa".

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Hrvatski predsjednik, navode, rekao da eskalacija napetosti "nema nikakve veze s Ukrajinom ili Rusijom", nego je ustvrdio da "to ima veze s dinamikom američke unutarnje politike - Joea Bidena i njegove administracije".

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba