OGLAS

sve isto

VIDEO Sabor izglasao povjerenje Butkoviću i Primorcu. Grlić Radman također ostaje na ministarskoj poziciji

Image
Foto: Patrik Macek/Davorin Visnjic/PIXSELL

Butković je time postao jedan od četiri potpredsjednika Vlade

15.7.2022. u 12:47/ RTL.hr/Hina

Hrvatski sabor iskazao je u petak povjerenje ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću da preuzme dužnost potpredsjednika Vlade koju je obnašao ministar financija Zdravko Marić i koji je iz Vlade otišao na vlastiti zahtjev.

Najdugovječniji član aktualne Vlade dobio je glasove 79 zastupnika, 49 ih se izjasnilo protiv, a jedan suzdržan. Butković je time postao jedan od četiri potpredsjednika Vlade, ostali su Tomo Medved, Davor Božinović i Anja Šimpraga.


Također,  sa 77 glasova za i 55 protiv Sabor je potvrdio Marka Primorca za novog ministra financija.

Nakon što je novi ministar Primorac prisegnuo da će dužnost obnašati savjesno i časno u skladu s Ustavom i zakonima, predsjednik Sabora Gordan Jandroković zaželio mu je puno uspjeha u zahtjevnom i odgovornom radu.

Za kraj, zastupnici su glasali za, odnosno protiv odluke o iskazivanju nepovjerenja Gordanu Grliću Radmanu, ministru vanjskih i europskih poslova. Od 133 glasa, 56 ih je bilo za a 77 protiv, što znači nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja. Sve ostaje kao i do sada.

Saborska većina nije prihvatila prijedlog 32 oporbena zastupnika da se Grliću Radmanu iskaže nepovjerenje. Na njegov je rad do samog glasovanja o povjerenju oporba iznosila niz zamjerki.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
USUSRET BLAGDANIMA

Poznati trgovački lanac nadmašio konkurenciju. Zaposlenicima će isplatiti božićnicu od čak 500 eura


Više s weba