oglasili se iz ORaH-a

'Salopekova sudbina treba poslužiti da se zapitamo o utemeljenosti istina koje su servirane građanima'

Image

Mirela Holy

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Njegova sudbina trebala bi poslužiti svima nama da se još jednom zapitamo o utemeljenosti nekih istina koje su servirane građanima Hrvatske i drugih malih zemalja', stoji u priopćenju ORaH-a

13.8.2015. u 10:59/ RTL

Povodom brojnih vijesti koje pristižu o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka, oglasila se i stranka ORaH.

"Iako u trenutku pisanja ove objave još nema sigurne potvrde o pogubljenju Tomislava Salopeka suosjećamo s njegovom obitelji u mukama kroz koje prolaze.

Njegova sudbina trebala bi poslužiti svima nama da se još jednom zapitamo o utemeljenosti nekih istina koje su servirane građanima Hrvatske i drugih malih zemalja. Pokazuje se da su obični ljudi, pojedinci kojima je jedina želja ostvariti zadovoljavajuću egzistenciju za sebe i svoje bližnje, najlakše žrtve za sve ideološko-vjerske fanatike širom ovog navodno globaliziranog i multikulturnog svijeta.

Pokazuje se i da su male zemlje potpuno nesposobne osigurati svojim državljanima i građanima zadovoljavajuću razinu sigurnosti, čak i kao članice NATO-a i EU, pa čak možda i upravo zbog toga, kao i to da obični građani padaju kao žrtve u sukobima koji se vode za račun financijskih i političkih elita tek nekolicine moćnih država, u čemu im spremno pomažu i naši političari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to treba nas navesti da u znak poštovanja prema Tomislavu Salopeku i drugim nevinim žrtvama vjerskog fanatizma i ludila promislimo još jednom, po mogućnosti zajedno s drugim sličnim zemljama, je li ovakva paradigma međunarodnih i sigurnosnih odnosa uopće za nas prihvatljiva i trebamo li nešto promijeniti u cilju ostvarenja veće razine sigurnosti za sve naše građane", stoji u priopćenju ORaH-a. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kod požege

Na vlastitoj kući izvjesio jugo zastavu - ide optužnica za remećenje javnog reda i mira

Više s weba