NALJUTIO SE

Pogledajte show u sudnici! Sanadera utišavala sutkinja: 'Dosta'

8.2.2019. u 11:10/ Vijesti.hr

Današnje ročište je odgođeno jer su Sanaderovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković bolesni

Zbog bolesti odvjetnika bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, Čede Prodanovića i Jadranke Sloković, odgođeno je današnje ročište na Županijskom sudu u Zagrebu u slučaju Ina-MOL. 

Bivši premijer je danas ljutito reagirao na riječi sutkinje Maje Štampar Stipić da će mu odrediti odvjetnika po službenoj dužnosti, budući da su njegovi branitelji Prodanović i Sloković najavili da neće moći doći niti na sljedeće ročište. 

Kako se novi odvjetnik može tako brzo pripremiti za spis od 10.000 stranica

Sanader je sutkinji objašnjavao da je ovo prvi puta da su njegovi branitelji izostali sa ročišta te da mu se krše prava, a sutkinja mu je kazala da šuti i da će brzo nastupiti zastara za Hernadija, a Sanader je i nakon toga nastavio prigovarati. 

U jednom trenutku Sanader je izgubio živce. "Rekao sam da se odredi primjereni rok", kazao je Sanader i upao u riječ sutkinji. "Dosta!" odgovorila mu je sutkinja i odredila rok od 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prigovorila je i Hernadijeva odvjetnica jer kaže da spis ima 10 tisuća stranica te da novi Sanaderov odvjetnik nema vremena da se s njim upozna do sljedećeg ročišta.  

Podsjetimo,  na novom suđenju za primanje mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini, uz Sanadera je optužen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi iako i dalje nedostupan hrvatskom pravosuđu. Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine.

Upravo se čita

Image
božićni sajam

Vikend advent inspekcija Danasa. Provjerili smo cijene i ponudu adventa u Beču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba