SANJA SARNAVKA

'Ostavka Buljan Flander nije zrelo ponašanje. To je njezin bahati stav, toliko je važna da ne mora ni s kim r...

23.9.2021. u 22:23/ RTL Direkt

Mislim da je ovo samo sljedeći korak osobe koja nije spremna na dijalog, kazala je Sarnavka

Gordana Buljan Flander podnijela je večeras neopozivu ostavku na mjestu ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreb. 

Iz grada Zagreba su poručili večeras da još ne žele komentirati njenu ostavku, a za Direkt Sanja Sarnavka kaže ovakva ostavka nije zrelo ponašanje.

"Mislim da to nije dobro i zrelo ponašanje jer nakon što je napravila to da je inicirala sudsku odluku koja je bez presedana u Republici Hrvatskoj to je sljedeći korak, a to je da ona odlazi, a ustvari ne želi razgovor. Jučer smo bili na konferenciji visokog ranga i tamo je predsjednica Udruženja socijalnih radnica pitala kada će se cijeniti rad socijalnih radnika i stručnih ljudi. Ja sam rekla u trenutku kada budete spremni razgovarati, kada ne budete tražili skidanje tekstova i njihovo brisanje, i kada ne budete dizali tužbe, nego ćemo sjesti zajedno i vidjeti. Dijelom smo možda mi u krivu, ali morate i vi biti u krivu. Ovo je ozbiljna situacija jer kada imate metodu koja izaziva prijepore, jedini postupak zrelih ljudi je da se sjedne zajedno i vidi treba li se nešto mijenjati, da li je nešto loše i da li nešto čini loše žrtvama. Mislim da je ovo samo sljedeći korak osobe koja nije spremna na dijalog", kazala je Sarnavka.

Na pitanje koju je poruku Buljan Flander poslala svojom ostavkom, Sarnavka je kazala:

Image
RASPLET DRAME

Gordana Buljan Flander podnijela neopozivu ostavku u Poliklinici za zaštitu djece i mladih

Image
RASPLET DRAME

Gordana Buljan Flander podnijela neopozivu ostavku u Poliklinici za zaštitu djece i mladih

"To je njezin bahati stav. Ona je toliko važna da ne mora ni s kim razgovarati. Nije prošla presuda, a sada nema s kim što razgovarati nego ona odlazi. Išla sam gledti na Linkedinu, ona predaje na 5-6 fakulteta trenutno, u 700 je projekata, konzultantica je u Sloveniji i Crnoj Gori, ona će nastaviti raditi, a mi nećemo rasčistiti situaciju. Nadam se da će Poliklinika biti spremna sjesti razgovarati kao i sve udruge koje su tražili micanje tekstova ugledne novinarke Jelene Jindre."

Sarnavka je kazala i da bi Poliklinika trebala dalje raditi normlano.

"Dok ne otvorimo dijalog i ne utvrdimo je li uistinu ta metoda čitavo vrijeme primjenjivana i to neprimjereno za žrtve nasilja. Cijelo vrijeme se govori o konfliktnim razvodima. Slučajevi gdje je postojalo nasilje nisu konfliktni razvodi nego su razvodi nasilnika i žrtve, ili nasilnice i žrtve. Moramo razlučiti i vidjeti kako se u kojem slučaju postupa. Imali smo slučaj, poznat je bio svima, gdje je bivši muž pokušao ubiti pred svojom djecom bivšu ženu i spasilo ju je dvoje prolaznika, što je svjetsko čudo za Zagreb da su se umješali. Njoj Centar za socijalnu skrb nalaže da piše njemu u zatvor i da ga izvještava kako su djeca. Onda sam rekla što piše, 'dragi ubojico u pokušaju, djeca i ja smo dobro, svi te volimo, srdačno tvoja žrtva'. Moramo raspraviti i dogovoriti što je primjereno. Jedno su konfliktni razvodi, drugo su situacije koje imamo, teške oblike nasilja", kazala je Sarnavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Novi zakon stupio na snagu

Mirovinski pod opsadom: Više od 98 tisuća zahtjeva za ostvarivanje prava na isplatu dijela obiteljske mirovine

Više s weba