lijepa vijest iz rijeke

Šarene maškare paradirale riječkim Korzom: 'Došli smo, spontano, neorganizirano…'

27.2.2022. u 21:45/ Maja Brkljača

U podne pred gradskom urom nekolicina maškara. Kažu, da korona i ove godine nije pomrsila planove, tu bi danas bio urnebes

I za kraj jedna lijepa vijest s riječkog Korza, kojim bi - da su vremena normalna - danas prošla velika karnevalska povorka s bar 10 tisuća maškara i 100 tisuća posjetitelja. Zbog korone, davno je sve službeno odgođeno do ljeta. Ali ljudi koji žive za maškare od tradicije nisu odustali. I unatoč svom veselju nisu zaboravili Ukrajinu.

"Treba se prilagoditi, barem obilježiti ako već ne slaviti, što je rekla i supruga i zbog Ukrajine i zbog svega, ali nekakav obol tradiciji se mora dati", kaže Ivan Margetić iz Rijeke.

Tišinu Korza razbija ekipa iz Kostrene! Kamion, bend svira uživo, a članovi u kostimima s prijašnjih karnevala dižu atmosferu. Kreću put gradske vijećnice i tek tada postaje jasno koliko ih ima! Korzo se užarilo… A onda atmosferu dovode do usijanja!

"Došli smo pasat po Korzu, spontano, neorganizirano i drago nam je ča se možemo ko maškare produžit malo", rekao je predsjednik Karnevalske grupe Špažićari Kostrena, Dario Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOGATA TRADICIJA

VIDEO RTL Danas u Samoboru sudjelovao na Fašniku. Nakon lanjske pauze, maškare protutnjale gradom, maske i krafne u izobilju

Image
BOGATA TRADICIJA

VIDEO RTL Danas u Samoboru sudjelovao na Fašniku. Nakon lanjske pauze, maškare protutnjale gradom, maske i krafne u izobilju

"Nadamo se, ako ništa drugo, ako maškare tjeraju sve zlo da će otjerat i zlo u Ukrajini", kaže Paola Mažer iz Špažićari Kostrene.

Desetak karnevalista stiglo je iz Mađarske, sa zastavom podrške susjedima i nisi oni bili jedini! Najbučnije društvo stiže iz Opatije!

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

"Uložili smo dobre novce u svoje maske, popili, otpili i zabavili se, živio pust", kaže Valter Berden iz Opatije.

Ovo je mrvica u odnosu na ono na što su Riječani navikli, ali u ovakvim vremenima i to je puno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je divan duh grada, tako sam sretna što smo ovo ipak doživjeli, malo, to je dio naše tradicije", rekla je Martina Brala Grbić iz Rijeke.

Koja je svetinja i taksistima sa Škrljeva!

"U moru loših vijesti koje nas okružuju, eto i dvije dobre, na riječko Korzo su stigle maškare, a u redakciju RTL-a je stigla nova beba! Ana dobrodošla", rekla je Višnja Pešut iz Škrljevskih maškara.

Možda mala Ana s mamom dođe na Korzo, na službenu karnevalsku povorku koja je po prvi put prebačena na ljeto. Kako saznajemo za subotu, 18. lipnja. Taj će datum službeno biti objavljen večeras, na paljenju pusta na riječkoj rivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba