glasine sve glasnije

Sastali se Plenković i Pusić: HDZ nezadovoljan odnosom s Mostom planira svoje partnere u Vladi zamijeniti HNS-om?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U HDZ-u su navodno nezadovoljni odnosima u vladajućoj koaliciji jer se s Mostom ne mogu ni oko čega dogovoriti

14.2.2017. u 8:39/ Vijesti.hr

Je li suradnja HDZ-a i Mosta na klimavim nogama? Glasine o tome kako HDZ planira svoje partnere u Vladi zamijeniti HNS-om postale su glasnije nakon što se otkrilo kako su se prošlog četvrtka u Vladi sastali premijer Andrej Plenković i počasna predsjednica HNS-a i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Jutarnji list piše kako su u HDZ-u nezadovoljni odnosima u vladajućoj koaliciji jer se s Mostom ne mogu ni oko čega dogovoriti, otežana je komunikacija, a time i donošenje odluka.

Među najveće probleme Mosta i HDZ-a ubraja se i nepostojanje dogovora na lokalnim izborima, nemogućnost dogovora oko kadrova u državnim tvrtkama, sukob oko programskog vijeća HRT-a kao i oko izbora glavnog ravnatelja, Mostovo inzistiranje na Barišićevoj smjeni ukoliko se navodi o plagiranju pokažu istinitima, ali i Mostova inicijativa oko otvaranja državnih arhiva.

'Sve je više napoetosti između nas i Mosta, komunikacija nije dobra, a donošenje odluka je otežano', govori za Jutarnji izvor iz vrha HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno je objašnjenje kako su se Pusić i Plenković sastali kako bi raspravljali o njenim daljnim planovima u UN-u, ali i o domaćoj politici.

Vesna Pusić je, naime, demantirala da se razgovaralo o unutarnjoj politici,

Upravo se čita

Image
dijelovi MiG-a 21

FOTO MORH objavio fotografije ostataka srušenog MiG-a. Olupine prevezene u Zagreb

'Premijer me zvao jer ga je zanimao cijeli postupak oko moje kandidature za glavnu tajnicu UN-a, što se na kraju dogodilo i hoće li biti nešto dalje u tom smjeru', rekla je Pusić za Jutarnji.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'KONZULTACIJE ZAKAŠNJELE'

Oporba traži sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog obuke ukrajinskih vojnika

Više s weba