bez dlake na jeziku

SDP: 'Iz Vinkovaca je odselilo gotovo 10.000 stanovnika, to je sve odraz HDZ-ove politike'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Iako je novi HDZ-ov gradonačelnik Ivan Bosančić na početku mandata pokazivao entuzijazam, napominju u SDP-u, i dalje je sve ostalo isto, a postojeći sustav upravljanja gradom nije u mogućnosti pokrenuti nove investicije

10.5.2018. u 14:36/ Hina

Na području Grada Vinkovaca danas živi nešto više od 26.000 stanovnika, dok je prema popisu stanovništva iz 2011. u gradu na Bosutu živjelo 35.312, odnosno 9.260 stanovnika više nego danas, upozorili su u četvrtak iz vinkovačkog SDP-a te za manjak optimizma i nade, koji po njima Vinkovčane 'tjera' na odlazak iz Slavonije i Hrvatske, prozvali HDZ koji gradom upravlja još od Domovinskog rata.

Predsjednik gradskog SDP-a Davor Benić kazao je na konferenciji za novinare da su u stranci inicirali i proveli neslužbeni i djelomični anketni popis stanovništva u Vinkovcima, pri čemu su obišli 563 stambenih objekata koji čine 4 posto ukupnog broja stambenih objekata u Vinkovcima, gdje su popisali osobe koje tamo žive.

"Temeljem analize obrađenog uzorka, za koji smatramo da je relevantan, došli smo do zaključka o manjku 9.260 stanovnika i da trenutačno u Vinkovcima živi 26.052 stanovnika", rekao je Benić i ocijenio kako je takvo stanje odraz politike HDZ-a koji Vinkovcima upravlja od Domovinskog rata.

Iako je novi HDZ-ov gradonačelnik Ivan Bosančić na početku mandata pokazivao entuzijazam, kazao je, i dalje je sve ostalo isto, a postojeći sustav upravljanja gradom nije u mogućnosti pokrenuti nove investicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benić je naveo i kako je od 1993. do danas kroz gradski proračun uprihodovano preko 2,5 milijardi kuna, a s državne razine financijski se interveniralo s više od 1,7 milijardi kuna, i to "uglavnom u asfalt, beton i ciglu", nazvavši takvu vrstu ulaganja "HDZ-ovom abecedom investiranja".

Po mišljenju potpredsjednice vinkovačkog SDP-a Marije Bekavac, nisu više problem ni radna mjesta, već činjenica da se među građanima osjeća manjak bilo kakvog optimizma i nade te iz Vinkovaca odlaze i oni koji imaju radno mjesto.

Upravo se čita

Image
Slučaj od 200 mi. kuna

Odbijen Mamićev zahtjev za izuzećem troje osječkih sudaca

Više s weba

Pročitajte još

Image
'to ponižava protivnika'

Milanović o Brazilcima na SP-u: 'Ne volim vašarsko prenemaganje kad se zabije gol. Bit će krvavo'

Više s weba