analiza damire gregoret

SDSS ostaje u koaliciji? 'Pitanje je kako će se postaviti desna struja u HDZ-u, ali i predsjednica'

12.9.2019. u 18:50/ Vijesti.hr

Raskid koalicije sa SDSS-om zatražila je i HVIDR-a. Sutra imaju sastanak

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se u četvrtak na obraćanje predstavnika srpske manjine Milorada Pupovca, čiji SDSS i dalje razmišlja o ostanku u koliciji.

"Gospodin Pupovac jučer je u svom nastupu, koji je u njegovu stilu, koji je na njegov način, rekao drukčije stvari od onih kako su bile artikulirane prije otprilike dva tjedna. On je rekao, na njegov način, da današnja Hrvatska nema veze s NDH. On je rekao da Hrvatska nije faktor nestabilnosti", kazao je Plenković.

"Ne baca kerozin. Nisam to tako shvatio. Mislim da je predsjednica dobro reagirala. To su tenzije koje se s vremena na vrijeme jave u hrvatskom društvu. Tko ih generira, kako do njih dolazi, to treba dobro izanalizirati." - Kovač kaže da bi on tražio raskid koalicije sa SDSS-om? "Ne bih to komentirao", poručio je pak ministar Oleg Butković.

Reporterka RTL-a Damira Gregoret prati predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića na sastanku s mladeži te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući tjedan - veliki koalicijski sastanak

"Ostaje pitanje što će biti sa SDSS-om jer Pupovac nije odgovorio ostaju li oni u koaliciji. Treba vidjeti što će i drugi koalicijski partneri reći, idući tjedan je veliki koalicijski sastanak. Pitanje je kako će se prema svemu postaviti desna struja unutar HDZ-a, hoće li ovu situaciju koristiti ako ne za rušenje, onda za slabljenje Plenkovića. Važan je i stav predsjednice koji je nakon Pupovčeve konferencije bio drugačiji od onog što smo čuli danas sa sjednice Vlade od premijera", kazala je naša reporterka i dodala:

"Kada govorimo o raskidu koalicije sa SDSS-om, to je zatražila i HVIDR-a. Sutra u 13 sati imaju sastanak Glavnog odbora", poručila je na kraju reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Upravo se čita

Image
RTL Danas donosi

Kako dio poslodavaca želi rušiti rad nedjeljom i koji su razlozi onih za neradne nedjelje?

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tvrtka iz Lošinja dijeli stipendije

Više s weba