'školski primjer'

SDSS-ova zastupnica u Saboru poderala sliku 'Serbian family tree': 'Ovo ide u smeće'

Image

Na slici su zastrašujući prizori silueta obješenih ljudi, jedna od njih čini se kao dijete. Zastupnica je rekla da je slika pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima pa rekla da je to poziv na mržnju

22.3.2023. u 16:25/ Danas.hr

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov u srijedu je u Saboru rekla kako je u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima pronađena slika na papiru "Serbian family tree" sa zastrašujućim prizorima dvoje obješenih o stablo, od kojih se jedna silueta čini kao dječja.

"Slika je školski primjer poziva na nasilje i mržnju usmjerenu prema određenoj skupini zbog etničke pripadnosti, jasno prema kome, prema Srbima i srpskoj zajednici, prema pravoslavnim vjernicima", rekla je Dragana Jeckov i podigla papir u zrak.

"Važno je reći ne u bilo kojem drugom selu ili gradu u Hrvatskoj, mržnji prema sugrađanima ili onima, koji su tu zbog privremenog posla, poput Indijaca. Danas se ova slika zove srpsko porodično stablo, sutra to može biti stablo nekog drugog naroda ili skupine, ali ona će uvijek biti poziv na mržnja prema onima koji se zovu ili izgledaju drugačije. Ne zaboravimo da nacionalizam, šovinizam i rasizam u svojem začetku lako metastaziraju u još gore oblike, ako ih se ne nadzire", rekla je saborska zastupnica.

A potom je demonstrativno poderala sliku koju je pokazala i poručila: "Ovu ću sliku staviti gdje pripada, u smeće."
Ovu ću sliku staviti na mjesto gdje pripada. U smeće, pa ju je poderala.

Više s weba

Pročitajte još

Image
dan grada zagreba

Pogledajte procesiju Majke Božje od Kamenitih vrata. Znate li njezinu legendu?

Više s weba