KREŠIMIR LUETIĆ

Šef Hrvatske liječničke komore: 'Pokrenuti su postupci protiv liječnika koji su bili na prosvjedu i širili lažne vijesti'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Luetić je komentirao činjenicu da je među prosvjednicima protiv COVID potvrda i mjera bilo i liječnika

28.11.2021. u 16:20/ RTL Vijesti

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić za Novi list je potvrdio da je Komora pokrenula postupke protiv šest liječnika koji su sudjelovali na prosvjedima protiv COVID potvrda i širili lažne vijesti o pandemiji.

"U slučaju kada Časni sud Komore utvrdi odgovornost nekog liječnika za kršenje Kodeksa medicinske etike ili utvrdi neki drugi prekršaj, može takvom liječniku izreći sankcije koje mogu ići od opomene, ukora, pa do oduzimanja licence", objasnio je Luetić.

Kazao je i da će Časni sud, koji je neovisno tijelo, donijetu odluku o eventualnom oduzimanju licence liječnicima te da treba osigurati da su takvi postupci objektivni i neovisni.

Image
kriminal s covid potvrdama

Hrvat priznao: 'Kupio sam covid-potvrdu za tisuću kuna, a sestra je cjepivo štrcnula u prazno...'

Image
kriminal s covid potvrdama

Hrvat priznao: 'Kupio sam covid-potvrdu za tisuću kuna, a sestra je cjepivo štrcnula u prazno...'

'I među liječnicima će se naći neodgovorni pojedinci'

Luetić je komentirao i činjenicu da među prosvjednicima protiv COVID potvrda i mjera bilo i liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokira me činjenica da bilo koji intelektualac, a pogotovo liječnik, a na sreću radi se o tek nekoliko pojedinaca na takvim prosvjedima, progovara na način koji nije utemeljen na znanosti, na medicinskoj struci, u konačnici na statistici", kazao je.

"Prosvjednika ima iz svih slojeva našeg društva, naravno da će se i među liječnicima, kojih ima više od 15.000, naći pojedinci koji će biti krajnje neodgovorni i antiznanstveno progovarati. Ali velika većina liječnika, njih oko 95 posto, su cijepljeni, a samim tim su poručili što misle o pandemiji i cijepljenju", kazao je Luetić za Novi list.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba